Veckans matsedel
Här kan du ta del av matsedeln för de boende på Danvikshem under de kommande veckorna.
Här ser du vad som serveras
Vi lägger stor vikt vid att det finns god och nyttig mat och vid varje måltid.
Måndagar – fredagar finns tre lunchalternativ att välja mellan, där
- Alternativ 1 utgörs oftast av traditionell svensk husmanskost
- Alternativ 2 är en något ”modernare” rätt
- Alternativ 3 är lakto-(ovo) vegetarisk
Till middag samt lördagar och söndagar finns två menyalternativ att välja mellan, där ena alternativet är lakto-(ovo) vegetariskt.
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 43
Måndag 20 oktober
Lunch 1: Dragondoftande kycklinggratäng på bädd av rotsaker, ris
Lunch 2: Fiskbiffar, kall grön örtsås, potatis, citronklyfta, ärter
Lunch 3: Rödbets- och potatisgratäng med ädelost och quinoa, ärter
Dessert: Fruktcocktail med kesogrädde
Middag 1: Köttfärsgryta med russin och curry, yoghurtsås, ris
Middag 2: Panerad rotselleri, tomatpotatis, morötter
Tisdag 21 oktober
Lunch 1: Rimmad oxbringa, rotmos, romanabönor, senap
Lunch 2: Nasi Goreng (risrätt med kött och räkor), kall sås, romana
Lunch 3: Vegetarisk korv, rotmos, romanabönor
Dessert: Körsbärskräm
Middag 1: Ost- och broccolisoppa, bröd, frukt
Middag 2: Hasselnötfyllda hjärtsalladsblad, Rhode Island, ris, ärter
Onsdag 22 oktober
Lunch 1: Nötskavsgryta med purjolök och rotfrukter, potatis, brysselkål
Lunch 2: Pasta med tonfisksås i tomat
Lunch 3: Indisk linsgryta med fänkålsfrön och spiskummin, nanbröd
Dessert: Äppel- och kanelyoghurt
Middag 1: Skinkstroganoff, ris, romanabönor
Middag 2: Blomkåls- och äppelcurry med matkorn, romanabönor
Torsdag 23 oktober
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk, senap
Lunch 2: Tomatbräserade köttbullar, potatisklyftor, morötter
Lunch 3: Lins- och halloumibiffar med vitlökskräm, potatisklyftor
Dessert: Tunna pannkakor, sylt
Middag 1: Fiskgryta med smak av curry, potatis, broccoli
Middag 2: Ost- och örtgratinerad portabello med blomkålskräm, broccoli
Fredag 24 oktober
Lunch 1: Stekt flundrafilé med lök, kapris och rödbeta, brynt smör, potatismos, ärter
Lunch 2: Kyckling Marengo (tomat, lök, vin), ris, romanabönor
Lunch 3: Falafel på gula ärtor, paprikayoghurt, pitabröd
Dessert: Chokladkaka med apelsinglasyr
Middag 1: Rotfruktsgratäng med rökt skinka och ost (potatis ingår)
Middag 2: Chiligrillad aubergine med tomat och mozzarella, ris, morötter
Lördag 25 oktober
Lunch 1: Korv stroganoff, ris, romanabönor
Lunch 2: Purjolöksgratäng, potatis, romanabönor
Dessert: Smörstekta äppelklyftor, glass
Middag 1: Ansjovispanerad fiskgratäng, potatis, broccoli
Middag 2: Spenatpannkaka med ost, vitkåls- och lingonsallad
Söndag 26 oktober
Lunch 1: Kalvstek, sås, potatis, blomkål
Lunch 2: Fyllda pastakuddar i tomatsås, blomkål
Dessert: Morotskaka
Middag 1: Köttbullar i gräddsås, potatismos, morötter
Middag 2: Broccolipaj med ädelost, gräddfilsås, morötter
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 44
Måndag 27 oktober
Lunch 1: Kycklinglevergryta med bacon, ris, morötter, lingonsylt
Lunch 2: Lax- och skaldjurslasagne, morötter
Lunch 3: Färskost- och fetaostfyllda paprikor, havreris, morötter
Dessert: Exotisk fruktsoppa, kaka
Middag 1: Ugnstekt gratinerad falukorv, potatismos, broccoli
Middag 2: Rotfruktskakor med keso och rårörda lingon, broccoli
Tisdag 28 oktober
Lunch 1: Plommonfyllda fläskrullader, sås, potatis, brysselkål
Lunch 2: ”Het” räkgryta med paprika, curry och tomat, pasta
Lunch 3: Kikärtsbiffar med spenatsås, potatis, brysselkål
Dessert: Jordgubbsmousse
Middag 1: Morots- och ingefärssoppa. Brödpudding vispad grädde.
Middag 2: Indisk torskgratäng, jasminris, ärter
Onsdag 29 oktober
Lunch 1: Kokt fläskkorv, solskensmos, blomkål
Lunch 2: Hamburgare med dressing, klyftpotatis och coleslaw
Lunch 3: Gröna plättar med limeyoghurt, potatis, blomkål
Dessert: Svartvinbärskräm
Middag 1: Kycklinggryta med soltorkad tomat, ris, romanabönor
Middag 2: Krämig rotfruktssoppa, bröd. Frukt
Torsdag 30 oktober
Lunch 1: Gulashsoppa (nötfärs, tomat), créme fraiche
Lunch 2: Ostfyllda linsbiffar, potatis- och palsternacksgratäng
Lunch 3: Morots- och sötpotatislåda med örtkeso
Dessert: Bär- och fruktpaj, vaniljsås
Middag 1: Stekt prinskorv, stuvad vitkål, stekt potatis
Middag 2: Pastasallad a la Cesar, bröd
Fredag 31 oktober
Lunch 1: Krämig fiskgratäng med baconströssel, potatismos, ärter
Lunch 2: Hönsfärslimpa med harissakryddad rattatouillesås, ris
Lunch 3: Blomkålskorma med champinjoner och russin, ris, naanbröd
Dessert: Rabarber- och jordgubbskompott
Middag 1: Fläskpannkaka, vitkålslingon
Middag 2: Indisk aubergingryta, ris, morötter
Lördag 1 november
Lunch 1: Svartvinbärsmarinerad nötköttsgryta, potatis, blomkål
Lunch 2: Omelett, champinjonstuvning (potatis om önskas)
Dessert: Lingonparfait
Middag 1: Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika, ris, romanabönor
Middag 2: Getostgratinerad zucchini, ris, romanabönor
Söndag 2 november
Lunch 1: Provensalsk fläskfärsgratäng, potatisklyftor, ärter
Lunch 2: Bakad potatis med tångrom, avokado och äpple
Dessert: Konserverade päron med kolasås
Middag 1: Laxqueneller i vitvinsås, potatis, broccoli
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt.
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 45
Måndag 3 november
Lunch 1: Viltfärsbiff, svampsås, potatis, morötter
Lunch 2: Nigeria; Het Fiskgryta med grönsaker, ris och friterad matbanan
Lunch 3: Indisk blomkålscurry, ris, morötter
Dessert: Aprikoskräm
Middag 1: Kycklinggryta med curry och ananas, ris, ärter
Middag 2: Grönsakspannkaka med päronshutney
Tisdag 4 november
Lunch 1: Kokt frukostkorv, pepparrotssås, potatis, brytbönor
Lunch 2: Serbien; Pljeslavicka med klyftpotatis och tillbehör
Lunch 3: Ugnspannkaka med grönsaker och ost, krämig grönkålssallad
Dessert: Saftsoppa, skorpa
Middag 1: Potatis- och purjolökssoppa. Mjuk pepparkaka med lingongrädde
Middag 2: Gulaschgryta på nötfärs, crème fraiche, ris, grönsaker
Onsdag 5 november
Lunch 1: Stekt fiskfilé med sesamfrö, gräddfilsås, potatis, citronklyfta, ärter
Lunch 2: Irak; Lammfärsbullar i tomatsås med potatis, ris och libabröd
Lunch 3: Linsbiffar, mild tomatsås, potatis, ärter
Dessert: Glass
Middag 1: Grönsaksfylld köttfärs, sås, potatis, lingonsylt
Middag 2: Potatislåda med oliver, kapris och svarta bönor, morötter
Torsdag 6 november
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk, senap
Lunch 2: Bolivia; Picante de lengua (Chil gryta med oxtunga), ris
Lunch 3: Risfyllda paprikor med tomat, bönor och majs, yoghurtsås
Dessert: Tunna pannkakor, sylt
Middag 1: Fiskgratäng med curry och apelsin, potatis, ärter
Middag 2: Sojabiffar, krämig potatissallad, ärter
Fredag 7 november
Lunch 1: Kålpudding, gräddsås, potatis, morötter, lingonsylt
Lunch 2: Syrien; Kycklingkebab, klyftpotatis och dressing
Lunch 3: Kålrotsplättar, kall sås på kvarg och äppelmos, ris, morötter
Dessert: Fruktsallad, Grädde
Middag 1: Skinkgryta med lök och äpple, potatis, brysselkål
Middag 2: Rotsaksjanssons, ägghalva
Lördag 8 november
Lunch 1: Pocherade fiskrullader, vitvinsås, potatis, broccoli
Lunch 2: Grönsaksbiff, kall örtsås, potatis, broccoli
Dessert: ”Kladdig” chokladkaka, grädde
Middag 1: Köttfärssås Bolognese, pasta, ärter
Middag 2: Grönsaksfyllda crèpespannkakor, smörsås
Söndag 9 november
Lunch 1: Fläskfilé i gorgonzolasås, stekt potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Spenatsoppa, ägghalva, bröd
Dessert: Konserverade persikor med punchgrädde
Middag 1: Fin fiskpudding med räksås, potatis, romanabönor
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 46
Måndag 10 november
Lunch 1: Skinkomelett, stuvad spenat, potatis
Lunch 2: Fiskgratäng med röd curry och kokosmjölk, ris, blandade grönsaker
Lunch 3: Belugalins- och rotfruktsgulasch (innehåller potatis), crème fraiche
Dessert: Björnbärskräm
Middag 1: Stekt ungtupp med äpple och katrinplommon, gräddsås, rödkål, potatis
Middag 2: Savoykåldolmar med havreris, tomat, solrosfrö, crème fraiche, brytbröd
Dessert: Skånsk äppelkaka, vaniljsås
Tisdag 11 november
Lunch 1: Bruna bönor, stekt fläsk, (½ port. potatis om önskat)
Lunch 2: Lins och- köttfärsfyllda paprikor, yoghurtsås, ris, morötter
Lunch 3: Ärt- och broccoli fritters, yoghurtsås, ris, citronklyfta morötter
Dessert: Chokladkräm
Middag 1: Champinjonsoppa Fattiga riddare, sylt
Middag 2: Kalvsylta, potatismos, rödbetor
Onsdag 12 november
Lunch 1: Laxfärsbiff med citron och dillsås, potatismos, ärter
Lunch 2: Korv- och böngryta med curry och majs, ris
Lunch 3: Pastalåda med ärt- och bondböna, ärter
Dessert: Blandad fruktkompott
Middag 1: Kål- och fläskfärsgryta, potatis, rårörda lingon
Middag 2: Champinjongratinerad rotselleri, potatis, bl. grönsaker
Torsdag 13 november
Lunch 1: Gulaschsoppa (nötfärs, tomat), créme fraiche
Lunch 2: Fisksufflé, smörsås, potatis, ärter
Lunch 3: Rödbetsgratäng med fetaost, ris, ärter
Dessert: Ostkaka, sylt, grädde
Middag 1: Levergryta Anglaise (bacon, kapris), potatis, morötter
Middag 2: Rårakor, lingonsylt, marinerade linser
Fredag 14 november
Lunch 1: Rimmad fläskbog, rotmos, romanabönor, senap
Lunch 2: Fisk- och skaldjursgryta, ris
Lunch 3: Grönsakspaj med smak av curry, kall sås
Dessert: Ljus glasyrkaka med rostad mandel
Middag 1: Ugnsomelett, crabfishstuvning, morötter (potatis om önskas)
Middag 2: Grönsaksbiffar, kall sås, potatis, morötter
Lördag 15 november
Lunch 1: Lammfrikassé, potatis, blomkål
Lunch 2: Squashgratäng med tomat, ris, blomkål
Dessert: Svartvinbärssoppa, kaka
Middag 1: Tacokryddad nötfärspaj, kall sås, broccoli
Middag 2: Grönkålssoppa med potatis, ägghalva, bröd, ost
Söndag 16 november
Lunch 1: Kokt lax, varm romsås, potatis, ärter
Lunch 2: Champinjonfyllda crèpespannkakor, smörsås, ärter
Dessert: Marängsviss
Middag 1: Falukorvsgratäng med broccoli och dijonsenap, potatismos
Middag 2: Osttortellini i tomatsås, legymgrönsaker
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 47
Måndag 17 november
Lunch 1: Stekt fiskfilé, remouladesås, potatis, broccoli, citron
Lunch 2: Gratinerad zucchini med köttfärs, kall sås, ris
Lunch 3: Spenatlasagne med keso, broccoli
Dessert: Nyponsoppa, skorpa
Middag 1: Butlers lammfärslåda med ostsås, potatis, romanabönor
Middag 2: Potatis- och linssoppa med smak av citron, gratinerad ostsmörgås
Tisdag 18 november
Lunch 1: Köttbullar, stuvade makaroner, morötter
Lunch 2: Paella (spansk risrätt med kyckling och räkor), morötter
Lunch 3: Krämig grönsaksgratäng med edamamebönor, potatis
Dessert: Katrinplommonkräm
Middag 1: Rotfruktssoppa med kesella klick, bröd, frukt
Middag 2: Hemlagad blodpudding med baconfräs, lingonsylt
Onsdag 19 november
Lunch 1: Rimmad oxbringa, dijonsenapssås, potatis, kokta rotsaker
Lunch 2: Falukorv under pizzatäcke, potatismos, kokta rotsaker
Lunch 3: Kidneybönsbiffar, gurkyoghurt, havreris, rotsaker
Dessert: Yoghurtmousse med apelsinsirap
Middag 1: Senapskryddad skinkgryta, potatis, blomkål
Middag 2: Pastagratäng med quorn, blomkål
Torsdag 20 november
Lunch 1: Kycklingsoppa med ris
Lunch 2: Potatismoussaka med nötfärs, blandade grönsaker
Lunch 3: Risgratäng med broccoli och fluffigt täcke, blandade grönsaker
Dessert: Päronpaj, vaniljsås
Middag 1: Ugnstekt fisk i gräddsky med grönsaker, potatis
Middag 2: Blomkålsgratäng med ost och småtomater, rotfruktssallad, bröd
Fredag 21 november
Lunch 1: Kroppkakor, skirat smör, ärter, lingonsylt
Lunch 2: Tortellinigratäng med bacon- och ädelost, ärter
Lunch 3: Broccolimoussefyllda paprikor, kall sås, ris, ärter
Dessert: Blåbärsdröm
Middag 1: Fiskbullar i mild currysås, ris, morötter
Middag 2: Stekt polentakaka, tomat- och linsröra, morötter
Lördag 22 november
Lunch 1: Laxpaté med dillstuvad potatis, legymrgönsaker
Lunch 2: Ostsås med champinjoner/soltorkade tomater/timjan, pasta, legymgrönsaker
Dessert: Brylépudding, karamellsås
Middag 1: Shepherds pie (köttfärs/potatismos), romanabönor
Middag 2: Kikärtsbiff, rotsaksgratäng, romanabönor
Söndag 23 november
Lunch 1: Helstekt kotlettrad, gräddsås, potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Asiatisk morotssoppa med risoni, bröd
Dessert: Bärdessert (jordgubbar, yoghurt, sylt)
Middag 1: Varm fiskfärs med kaviarsås, potatis, broccoli
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 48
Måndag 24 november
Lunch 1: Salviafisk i vinsås, potatis, broccoli
Lunch 2: Lammfärsbiff, citronyoghurt, potatis, broccoli
Lunch 3: Kålrotspiccata, tomatsås, ris, broccoli
Dessert: Päronsoppa
Middag 1: Dansk sjömansbiff (innehåller potatis), pressgurka
Middag 2: Ugnspannkaka, vitkålslingon
Tisdag 25 november
Lunch 1: Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt, ärter
Lunch 2: Kyckling Puttanesca (tomat, sardeller, oliver), pasta, ärter
Lunch 3: Potatis- och rotsaksgratäng med kikärter och solroskärnor
Dessert: Jordgubbskräm
Middag 1: Högsbosoppa, bröd, mjuk kaka
Middag 2: Kycklingköttbullar, sås, potatis, romanabönor
Onsdag 26 november
Lunch 1: Nöt- och kycklingleverbiff, lingonsås, potatis, morötter
Lunch 2: Fiskgratäng Björkeby, potatismos, morötter
Lunch 3: Bulgurrisotto, kall sås, morötter
Dessert: Röd kärleksruta med glasyr
Middag 1: Laxfyllda potatisbullar med citronsås, ärter
Middag 2: Omelett, palsternacksstuvning (potatis om man önskar)
Torsdag 27 november
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk, senap
Lunch 2: Kycklingfärsgryta med grönsaker och kokosmjölk, ris, limegurka med sesamfrö
Lunch 3: Grönsaksfyllda kroppkakor, smörsås, romanabönor
Dessert: Tunna pannkakor, sylt
Middag 1: Köttbullar i gräddsås, potatismos, ärter
Middag 2: Bakade potatishalvor med ost, ärter
Fredag 28 november
Lunch 1: Gräddstuvad pytt i panna, stekt ägg, rödbetor
Lunch 2: Viltskavsgryta med svamp, potatispuré, morötter
Lunch 3: Kesellafyllda pastarullar med tomatsås, morötter
Dessert: Fruktsoppa, kardemummakaka
Middag 1: Jägmästarkyckling, potatis, bukettgrönsaker
Middag 2: Belugalinscasserole, ris, bukettgrönsaker
Lördag 29 november
Lunch 1: Dillkött (kokt kalv i sötsur sås), potatis, ärter
Lunch 2: Grekisk paj med, oliver, rödlök, tomat, kall sås
Dessert: Pannacotta med ananaskompott
Middag 1: Lammfärscasserole (gryta med grönsaker), ris
Middag 2: Spansk omelett med tomat och oliver (innehåller potatis)
Söndag 30 november
Lunch 1: Plommonfylld fläskkarré, sås, potatis, romanabönor
Lunch 2: Risbiffar, svampsås, potatis, romanabönor
Dessert: Saffranskaka med citronglasyr
Middag 1: Fisk i vitlökskryddat potatismos (hel rätt), ärter
Middag 2: Kålpudding med vegetarisk fyllning, sås, potatis
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 49
Måndag 1 december
Lunch 1: Ugnsgratinerad falukorv med senap- och ättiksgurka, potatismos, morötter
Lunch 2: Fiskfärsbiff, Sandefjordssmör, potatismos, morötter
Lunch 3: Ugnsbakade paprikor med tomat och bönor, havreris, korianderyoghurt
Dessert: Apelsinsoppa, skorpa
Middag 1: Kokt höns i currysås, ris, romanabönor
Middag 2: Morotspannkakor, romanabönor
Tisdag 2 december
Lunch 1: Laxpudding (innehåller potatis), smörsås, ärter
Lunch 2: Skink Yakinuki (japansk sojagryta), ris, ärter
Lunch 3: Fried rice med grönsaker och ägg
Dessert: Hallonmousse
Middag 1: Ängamat (redd grönsakssoppa), bröd, Muffin
Middag 2: Sillgratäng (innehåller potatis), broccoli
Onsdag 3 december
Lunch 1: Pannbiff med stekt lök, sås, potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Marinerad kycklingfilé, krämig rotsaksgratäng, syrad lök
Lunch 3: Pastapaella med fetaost, bukettgrönsaker
Dessert: Glasyrkaka
Middag 1: Vindränkt brödpudding med kött, broccolisallad med sötpotatis
Middag 2: Krämig stroganoff med svamp och halloumi, ris, broccolisallad med sötpotatis
Torsdag 4 december
Lunch 1: Fisksoppa med potatis och senap
Lunch 2: Lammfärsfrikadeller i kryddig tomatsås, ris, ärter
Lunch 3: Svamp- och grönsakswok med äggnudlar, kall sås, ärter
Dessert: Äppelpaj, vaniljsås
Middag 1: Stekt rimmat sidfläsk, löksås, potatis, morötter
Middag 2: Kikärtspaté, varm örtsås, potatis, morötter
Fredag 5 december
Lunch 1: Småländska isterband, dillstuvad potatis, inlagda rödbetor
Lunch 2: Pulled pork, bearnaisesås, klyftpotatis, syrad morot
Lunch 3: Grönsaksbiff, bearnaisesås, klyftpotatis, syrad morot
Dessert: Krusbärskräm
Middag 1: Falsk hummersoppa med kräftstjärtar, varma grönsaksmuffins
Middag 2: Sellerivegetter, stuvade grönsaker, potatis
Lördag 6 december
Lunch 1: Kokt fisk, ägg- och persiljesås, potatis, broccoli
Lunch 2: Ravioli med solrospesto, broccoli
Dessert: Mangosoppa, kaka
Middag 1: Köttfärslåda med potatis och tomat, romanabönor
Middag 2: Krämig svampsoppa med rotfruktsstrimlor, bröd, frukt
Söndag 7 december
Lunch 1: Örtmarinerad fläskytterfilé, potatisgratäng, bukettgrönsaker
Lunch 2: Kålrotslasagne, bukettgrönsaker
Dessert: Chokladmousse
Middag 1: Janssons frestelse (innehåller potatis), ägghalva
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 50
Måndag 8 december
Lunch 1: Stekt fiskfilé, stuvad spenat, potatis, citronklyfta
Lunch 2: Fransk kycklinggryta med svamp, ris, romanabönor
Lunch 3: Grönsaksmoussaka, broccoli
Dessert: Varm moccakräm
Middag 1: Mild currysoppa med morot, bröd med äggkeso
Middag 2: Pizza med svamp, lök och tomat, pizzasallad
Tisdag 9 december
Lunch 1: Portergryta (nötkött), potatis, morötter
Lunch 2: Fetaostfyllda lammfärsbiffar, mangochutney sås, ris, morötter
Lunch 3: Blomkålsris kryddat med gurkmeja, stekta palsternackor
Dessert: Glass, varm chokladsås
Middag 1: Grön ärtpuré, pepparrotsgrädde, bröd, röd bönpastej
Middag 2: Bondomelett (innehåller potatis), smörsås, bl. grönsaker
Onsdag 10 december
Lunch 1: Biff a la Lindström, sås, potatis, blandade grönsaker
Lunch 2: Krämig laxsås, kokt pasta, blandade grönsaker
Lunch 3: Ugnsbakad fetaost med tomat, havreris, blandade grönsaker
Dessert: Hallonkräm
Middag 1: Kycklinglevergryta med champinjon, potatis, morötter
Middag 2: Getostlasagne med grönkål och paprika, morötter
Torsdag 11 december
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk, senap
Lunch 2: Biff Stroganoff (nötkött), ris, pressgurka, romanabönor
Lunch 3: Morotsbiff, löksås, potatis, romanabönor
Dessert: Tunna pannkakor, sylt
Middag 1: Stekt falukorv, persiljestuvade morötter, potatis
Middag 2: Ostsufflé, smörsky, potatis, ärter
Fredag 12 december
Lunch 1: Havets Wallenbergare, hummersås, potatispuré, broccoli
Lunch 2: Indisk kycklinggryta, ris, broccoli
Lunch 3: Biff på svarta bönor, cheddarostsås, potatispuré, broccoli
Dessert: Vallmokaka med citronglasyr
Middag 1: Lök- och ansjovispaj, kall sås, blandade grönsaker
Middag 2: Smakrik risgratäng med paprika, majs och tomat
Lördag 13 december
Lunch 1: Fiskgratäng med tomat och oregano, potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Majs- och potatisbullar, kall örtsås, bukettgrönsaker
Dessert: Körsbärssoppa, kaka
Middag 1: Ungersk gulaschgryta (nötkött), crème fraiche, potatis, morötter
Middag 2: Potatis- och fänkålssoppa, bröd, frukt
Söndag 14 december
Lunch 1: Äppelskinka med smak av ingefära, sås, potatis, romanabönor
Lunch 2: Bakad potatis, ostcrème med rödlök, romanabönor
Dessert: Ris a la Malta, saftsås
Middag 1: Kaviarfrestelse (innehåller potatis), ägghalva, ärter
Middag 2: Bulgarisk linssoppa, bröd, frukt
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 51
Måndag 15 december
Lunch 1: Dragondoftande skinkgryta, potatis, blandade grönsaker
Lunch 2: Provencalsk fiskgryta, saffransaioli, bröd
Lunch 3: Squashgratäng med tomat och örter, ris, bl. grönsaker
Dessert: Rabarbersoppa, vispad grädde
Middag 1: Falukorvsgryta med rotsaker och senap, potatis
Middag 2: Rotsakspytt i panna, stekt ägg, inlagda rödbetor
Tisdag 16 december
Lunch 1: Köttfärslimpa, champinjonsås, potatis, brysselkål
Lunch 2: Kycklingwok med grönsaker och kokosmjölk, jasminris
Lunch 3: Indisk Palak paneer (tomat, ost och spenatgryta), jasminris, brysselkål
Dessert: Gammeldags gräddkaka med röda vinbär
Middag 1: Krämig blomkålssoppa, bröd, Frukt
Middag 2: Gubbröra (potatis, sill, ägg, crème fraiche, dill) på kavring
Onsdag 17 december
Lunch 1: Stekt saltsill, löksås, potatis, morötter
Lunch 2: Pastagratäng lasagne, morötter
Lunch 3: Sötpotatisgryta med sojabönor och lime, ris
Dessert: Jordgubbssoppa
Middag 1: Ölkokt fläskragu med paprika och saltgurka, potatis, romanabönor
Middag 2: Currygratäng på havreris, paprika, bönor och banan, yoghurtsås
Torsdag 18 december
Lunch 1: Köttbullar i skysås, potatismos, broccoli, lingonsylt
Lunch 2: Gravad lax, hovmästarsås, potatis
Lunch 3: Grönkålspaj, gräddfil
Dessert: Glassbåt
Middag 1: Julkorv med rödkål, potatis
Middag 2: Morots- och sötpotatislåda med örtkeso
Fredag 19 december
Lunch 1: Kåldolmar, gräddsås, potatis, morötter, lingonsylt
Lunch 2: Kryddig lammgryta med torkad frukt, potatis, morötter
Lunch 3: Rödbetsrisotto, pepparrotskräm, morötter
Dessert: Björnbärskräm
Middag 1: Chili con carne, ris, romanabönor
Middag 2: Blomkåls- och äppelcurry med matkorn, romanabönor
Lördag 20 december
Lunch 1: Fiskgratäng Balaton (ostkräm, mandel, paprika), potatis, broccoli
Lunch 2: Sötpotatisgratäng med vita bönor och dijonsenap, broccoli
Dessert: Mangofromage
Middag 1: Potatisbullar med baconfräs, lingonsylt, blandade grönsaker
Middag 2: Krämig rotfruktssoppa med kokosmjölk och lime, bröd, mjuk kaka
Söndag 21 december
Lunch 1: Viltskavsgryta med smak av messmör, potatis, brysselkål
Lunch 2: Grönsakspaella (risrätt), kall sås, brysselkål
Dessert: Tårta
Middag 1: Krämig fisk- och purjogryta, potatis, morötter
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 52
Måndag 22 december
Lunch 1: Dragondoftande kycklinggratäng på bädd av rotsaker, ris
Lunch 2: Fiskbiffar, kall grön örtsås, potatis, citronklyfta, ärter
Lunch 3: Rödbets- och potatisgratäng med ädelost och quinoa, ärter
Dessert: Drottningkräm
Middag 1: Köttfärsgryta med russin och curry, yoghurtsås, ris
Middag 2: Panerad rotselleri, tomatpotatis, morötter
Tisdag 23 december
Lunch 1: Rimmad oxbringa, rotmos, romanabönor, senap
Lunch 2: Nasi Goreng (risrätt med kött och räkor), kall sås, romana
Lunch 3: Vegetarisk korv, rotmos, romanabönor
Dessert: Äppel- och kanelyoghurt
Middag 1: Ost- och broccolisoppa, bröd, frukt
Middag 2: Hasselnötfyllda hjärtsalladsblad, Rhode Island, ris, ärter
Onsdag 24 december
Lunch: Julbord med varma och kalla rätter (se separat meny)
Dessert: Mandelmusslor, sylt, grädde
Middag 1: Janssons frestelse, ägghalva
Middag 2: Risgrynsgröt, vörtbröd, ost
Torsdag 25 december
Lunch 1: Kalkonstek med fikonsås, helstekt potatis, romanabönor
Lunch 2: Nötskavsgryta med purjolök och rotfrukter, potatismos, romanabönor
Lunch 3: Lins- och halloumibiffar med vitlökskräm, helstekt potatis, romanabönor
Dessert: Ris a la malta, saftsås
Middag 1: Grönkålssoppa med rotselleri och ädelostsmak, bröd, Mjuk pepparkaka
Middag 2: Ost- och örtgratinerad portabello med blomkålskräm, broccoli
Fredag 26 december
Lunch 1: Lutfisk, vit sås, kryddpeppar, potatis, ärter
Lunch 2: Julskinka, rödkål, potatis
Lunch 3: Saffranspaj med morot, cheddar och purjolök, rödkålssallad med apelsin
Dessert: Chokladkaka med apelsinglasyr
Middag 1: Julkryddade revbensspjäll, sås, potatis, mörötter
Middag 2: Chiligrillad aubergine med tomat och mozzarella, ris, morötter
Lördag 27 december
Lunch 1: Korv stroganoff, ris, romanabönor
Lunch 2: Purjolöksgratäng, potatis, romanabönor
Dessert: Körsbärskräm
Middag 1: Ansjovispanerad fiskgratäng, potatis, broccoli
Middag 2: Spenatpannkaka med ost, vitkåls- och lingonsallad
Söndag 28 december
Lunch 1: Kalvstek, sås, potatis, blomkål
Lunch 2: Fyllda pastakuddar i tomatsås, blomkål
Dessert: Fruktcocktail med kesogrädde
Middag 1: Köttbullar i gräddsås, potatismos, morötter
Middag 2: Broccolipaj med ädelost, gräddfilsås, morötter
Med reservation för ev. ändringar.