Veckans matsedel


Här kan du ta del av matsedeln för de boende på Danvikshem under de kommande veckorna.

Här ser du vad som serveras

Vi lägger stor vikt vid att det finns god och nyttig mat och vid varje måltid.

Måndagar – fredagar finns tre lunchalternativ att välja mellan, där

  • Alternativ 1 utgörs oftast av traditionell svensk husmanskost
  • Alternativ 2 är en något ”modernare” rätt
  • Alternativ 3 är lakto-(ovo) vegetarisk

Till middag samt lördagar och söndagar finns två menyalternativ att välja mellan, där ena alternativet är lakto-(ovo) vegetariskt.

Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 24

Måndag 9 juni

Lunch 1: Stekt fiskfilé, remouladesås, potatis, broccoli, citron
Lunch 2: Gratinerad zucchini med köttfärsfyllning, kall sås, ris
Lunch 3: Spenatlasagne med keso, broccoli
Dessert: Citronsoppa med mandelkaka
Middag 1: Kycklinggratäng med dijonsenap, ris, romanabönor
Middag 2: Belugalins- och rotfruktsgulasch (innehåller potatis), crème fraiche

Tisdag 10 juni

Lunch 1: Köttbullar, sås, potatis, morötter, lingon
Lunch 2: Bakad potatis med tonfiskssfyllning
Lunch 3: Bulgursallad med halloumi och citruscrème
Dessert: Konserverade persikor, punchgrädde
Middag 1: Sparrissoppa, bröd. Äppelkaka
Middag 2: Kalvsylta, rödbetssallad, potatis, blomkål

Onsdag 11 juni

Lunch 1: Stekt falukorv med lättstuvad färsk vitkål, potatis, senap
Lunch 2: Kycklingcurry med kokossås, ris, ärter
Lunch 3: Svamp- och lökfylld aubergine, kall sås, ris, ärter
Dessert: Pinacolada parfait
Middag 1: Köttfärsruta med morötter, ostsås, potatis, broccoli
Middag 2: Kikärtspaté, kall örtsås, potatis, broccoli

Torsdag 12 juni

Lunch 1: Fiskarhustruns fisksoppa (tomat, vin, räkor)
Lunch 2: Chili con carne, ris, romanabönor
Lunch 3: Saffransrisotto med tomatsås, romanabönor
Dessert: Rabarberpaj, vaniljsås
Middag 1: Ugnstekt fisk i gräddsky med lök och morötter, potatis
Middag 2: Krämig majssoppa, ostgratinerad smörgås, frukt

Fredag 13 juni

Lunch 1: Kalops, potatis, skivade rödbetor
Lunch 2: Bacon- och spenatpaj, kall sås, morötter
Lunch 3: Broccolimoussefyllda paprikor, kall sås, ris, morötter
Dessert: Svartvinbärssoppa, kaka
Middag 1: Ugnsomelett, crabfishstuvning, blandade grönsaker (potatis om önskas)
Middag 2: Stekt polentakaka, tomat- och linsröra, blandade grönsaker

Lördag 14 juni

Lunch 1: Shepherds pie (köttfärs/potatismos), morötter
Lunch 2: Grönsaksbiff, kall örtsås, potatis, morötter
Dessert: Brylépudding, karamellsås
Middag 1: Wienerkorv, potatismos, gurkmajonnäs
Middag 2: Grekisk paj med fetaost, lök och tomat 

Söndag 15 juni

Lunch 1: Kalkonstek, dragonsås, potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Sötpotatisfalafel, krämig potatissallad
Dessert: Tårta
Middag 1: Arvids fiskgryta, potatis, broccoli
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd. Frukt


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 25

Måndag 16 juni

Lunch 1: Fiskgryta med tomat och timjan, potatis, broccoli
Lunch 2: Nötfärsbiffar med rödbetor, potatis- och palsternacksgratäng
Lunch 3: Biffar på gula ärtor, potatis- och palsternacksgratäng
Dessert: Päronsoppa, skorpa
Middag 1: Coq au vin (kyckling, vin, bacon, champinjon), ris, morötter
Middag 2: Bakade potatishalvor med ost, gräddfilsås, morötter

Tisdag 17 juni

Lunch 1: Lammfärsbiff, smetana-crème med mynta, potatis, grillade grönsaker
Lunch 2: Tonfisksallad med ris och grönsaker, Rhode islandsås, bröd
Lunch 3: Bulgurpytt med grillost, Rhode islandsås, grillade grönsaker
Dessert: Konserverade mandariner med kesogrädde
Middag 1: Högsbosoppa, bröd. Mjuk kaka
Middag 2: Kycklingköttbullar, sås, potatis, morötter

Onsdag 18 juni

Lunch 1: Kåldolmar, sås, potatis, morötter, lingonsylt
Lunch 2: Nasi Goreng (risrätt med kött och räkor), kall sås
Lunch 3: Potatis- och rotsaksgratäng med kikärter och solroskärnor
Dessert: Äppelkräm
Middag 1: Fiskgratäng Björkeby, potatismos, ärter
Middag 2: Kesellafyllda pastarullar med tomatsås, ärter

Torsdag 19 juni

Lunch 1: Mixad grönsakssoppa med örtcrème fraiche
Lunch 2: Kasslergratäng med zucchini och chilisås, potatis, bukettgrönsaker
Lunch 3: Pastapaella med fetaost, bukettgrönsaker
Dessert: Cheesecake
Middag 1: Köttbullar i gräddsås, potatismos, blandade grönsaker
Middag 2: Hirsfylld paprika, ris, tomatsås, blandade grönsaker

Fredag 20 juni

Lunch 1: Matjessill med ägghalva, gräddfil, gräslök och färskpotatis
Lunch 2: Prinskorv, färskpotatis, krämig sallad med morötter och ananas
Lunch 3: Kryddig tomatpaj med potatis, kall sås, morötter
Dessert: Jordgubbstårta
Middag 1: Kål- och fläskfärsgryta, potatis, rårörda lingon
Middag 2: Rödbetsbiffar, blomkålskräm, potatis, kokta grönsaker

Lördag 21 juni

Lunch 1: Saltmarinerad kall kycklingfilé, sås verte, färskpotatis, ärtor
Lunch 2: Ravioli med solrospesto, ärter
Dessert: Mango- och melonsallad
Middag 1: Gravad lax, dillstuvad potatis, citronklyfta , romanabönor
Middag 2: Spansk omelett med tomat och oliver (innehåller potatis), romanabönor

Söndag 22 juni

Lunch 1: Äppelskinka med smak av ingefära, sås, potatis, brysselkål
Lunch 2: Risbiffar, svampsås, potatis, brysselkål
Dessert: Glassbåt
Middag 1: Lapskojs, rödbetor
Middag 2: Grönsaksbiff, grönt potatismos, ärter


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 26

Måndag 23 juni

Lunch 1: Gratinerad falukorv med örtsenap och tomat, potatismos, morötter
Lunch 2: Asiatiska laxburgare med limefraiche, ris, morötter
Lunch 3: Majsplättar, grönsaksmajonnäs, ris, morötter
Dessert: Mandarinkräm
Middag 1: Kokt höns i currysås, ris, romanabönor
Middag 2: Morotspannkakor, romanabönor, lingonsylt

Tisdag 24 juni

Lunch 1: Fiskgratäng med räkor och dill, potatis, broccoli
Lunch 2: Fläskköttsgryta med lök och champinjoner, potatis, broccoli
Lunch 3: Fried rice med grönsaker och ägg
Dessert: Glasyrkaka
Middag 1: Ängamat (redd grönsakssoppa), bröd, Muffin   
Middag 2: Köttfärsfyllda cannelloni med tomat och ostsås, ärter

Onsdag 25 juni

Lunch 1: Pannbiff med stekt lök, sås, potatis, blandade grönsaker
Lunch 2: Rostbiff, legymsallad, potatis
Lunch 3: Quinoapytt med sötpotatis och paprika, yoghurtsås, bröd
Dessert: Jordgubbssoppa
Middag 1: Potatis- och linssoppa medsmak av citron, bröd, frukt
Middag 2: Grönsaksfyllda kroppkakor, smörsås, lingonsylt

Torsdag 26 juni

Lunch 1: Krämig broccolipurésoppa
Lunch 2: Fläskfärsgryta med kryddig korv, ris, morötter
Lunch 3: Svamp- och grönsakswok med äggnudlar, kall sås
Dessert: Ostkaka, sylt, grädde
Middag 1: Prinskorv, äggröra, stekt potatis, ärter och morötter
Middag 2: Pastagratäng med Quorn, ärter och morötter

Fredag 27 juni

Lunch 1: Medelhavsgratäng med kyckling och ratatouillegrönsaker, potatismos
Lunch 2: Stekt falukorv, stuvade makaroner, kokta morötter, ketchup
Lunch 3: Bakad potatis med tångrom, avocado och äpple
Dessert: Smältrabarber med vaniljglass
Middag 1: Laxgratäng Indienne, potatis, ärter
Middag 2: Sellerivegetter, stuvade grönsaker, potatis

Lördag 28 juni

Lunch 1: Kokt fisk, ägg- och persiljesås, potatis, broccoli
Lunch 2: Ostfylld pasta i tomatsås, bukettgrönsaker
Dessert: Kesella dessert med lingon
Middag 1: Köttfärssås Bolognese, pasta, morötter
Middag 2: Krämig svampsoppa med rotfruktsstrimlor, bröd, Frukt

Söndag 29 juni

Lunch 1: Örtmarinerad fläskytterfilé, krämig potatissallad, pickles
Lunch 2: Kålrotslasagne, bukettgrönsaker
Dessert: Chokladmousse, vispgrädde
Middag 1: Fiskgratäng med pepparrot och äpple, potatis, ärter
Middag 2: Färskostbakad paprika, kall örtsås, ris, ärter


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 27

Måndag 30 juni

Lunch 1: Kasslergratäng med fänkål, morot och potatis
Lunch 2: Fiskburgare med paprikasås, ris, morötter
Lunch 3: Falafel (kikärtsbollar), kall yoghurtsås, ris, morötter
Dessert: Glass, bärsås
Middag 1: Mild currysoppa med morötter, bröd med äggkeso
Middag 2: Pizza med svamp, tomat och ost, pizzasallad

Tisdag 1 juli

Lunch 1: Fläsk och rotfruktsgryta, potatis
Lunch 2: Fetaostfyllda lammfärsbiffar, tomatsås, ris, ärter
Lunch 3: Blomkålsris kryddat med gurkmeja, stekta palsternackor, ärter
Dessert: Blandad fruktkompott
Middag 1: Grön ärtpuré, pepparrotsgrädde, bröd, Sockerkaka    
Middag 2: Bondomelett (innehåller potatis), smörsås, bl. grönsaker

Onsdag 2 juli

Lunch 1: Biff a la Lindström, sås, potatis, blomkål
Lunch 2: Mexikansk räkgryta, ris, blomkål
Lunch 3: Ugnsbakad fetaost med tomat, råris, blomkål
Dessert: Blåbärskaka, vaniljsås
Middag 1: Kycklinglevergryta med champinjon, potatis, morötter
Middag 2: Getostlasagne med grönkål och paprika, morötter

Torsdag 3 juli

Lunch 1: Sommarsoppa (redd grönsakssoppa)
Lunch 2: Äppelfyllda fläskrullader i gräddsås, potatis, romanabönor
Lunch 3: Morotsbiff, löksås, potatis, romanabönor
Dessert: Tunna pannkakor, sylt
Middag 1: Stekt prinskorv, persiljestuvade morötter, potatis
Middag 2: Bulgarisk linssoppa, bröd, Frukt

Fredag 4 juli

Lunch 1: Matjessill, ägghalva, gräddfil, gräslök, potatis, ärter
Lunch 2: Aprikoskyckling med bacon (gratäng), ris, ärter
Lunch 3: Moussaka (auberginegratäng med ost, lök och tomat), ärter
Dessert: Krusbärskräm
Middag 1: Pastagratäng med rökt skinka och ost, blandade grönsaker
Middag 2: Färskost- och örtfyllda bifftomater, blandade grönsaker

Lördag 5 juli

Lunch 1: Biff stroganoff, ris, pressgurka, bukettgrönsaker
Lunch 2: Smakrik lökpaj, gräddfil, bukettgrönsaker
Dessert: Körsbärssoppa, kaka
Middag 1: Laxpaté, crème fraiche med franska örter, potatis, broccoli
Middag 2: Potatis- och fänkålssoppa, bröd, Frukt

Söndag 6 juli

Lunch 1: Skinkstek, gräddsås, potatis, morötter
Lunch 2: Dill- och potatisgryta med sojabönor, spenat och morötter, bröd
Dessert: Yoghurtmousse med apelsinsirap
Middag 1: Kaviarfrestelse (innehåller potatis), ägghalva, ärter
Middag 2: Indisk aubergingryta, ris, ärter


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 28

Måndag 7 juli

Lunch 1: Lunch korv, stuvad blomkål, potatis
Lunch 2: Provencalsk fiskgryta, saffransaioli, bröd
Lunch 3: Squashgratäng med tomat och örter, ris, blomkål
Dessert: Rabarbersoppa, vispad grädde
Middag 1: Falukorvsgryta med rotsaker och senap, potatis
Middag 2: Rotsakspytt i panna, stekt ägg, inlagda rödbetor

Tisdag 8 juli

Lunch 1: Dragondoftande skinkgryta, potatis, brysselkål
Lunch 2: Kycklingwok med grönsaker och kokosmjölk, jasminris
Lunch 3: Stekta palsternackor, löksås, potatis, brysselkål
Dessert: Saftkräm
Middag 1: Krämig blomkålssoppa, plättar
Middag 2: Fisk och räksallad med majonnäs och dill, bröd

Onsdag 9 juli

Lunch 1: Köttfärslimpa, gräddsås, potatis, morötter
Lunch 2: Stekt saltsill med lökgrädde, potatis, morötter
Lunch 3: Röd currygryta med sötpotatis, sojabönor och lime, ris
Dessert: Lingonmousse
Middag 1: Persiljefyllda köttfärsjärpar, sås, potatis, blomkål
Middag 2: Purjolöksgratäng, potatis, blomkål

Torsdag 10 juli

Lunch 1: Köttsoppa med rotsaker
Lunch 2: Paella (spansk risrätt med räkor och kyckling), kall sås  
Lunch 3: Champinjonfylld squash, gräddfilsås, ris, broccoli
Dessert: Päronpaj med kardemumma, vaniljsås
Middag 1: Kokt rimmad skinka, mimosasallad, potatis, romanabönor
Middag 2: Risfyllda paprikor med tomat, bönor och majs, yoghurtsås

Fredag 11 juli

Lunch 1: Ungersk gulaschgryta, crèmefraiche, potatis, ärter
Lunch 2: Buljongkokt kyckling, citronhollandsaise(kall rätt), potatis, ärter
Lunch 3: Rödbetsrisotto, pepparrotskräm, ärter
Dessert: Hallonkräm
Middag 1: Fiskgratäng Balaton (ostcreme, mandel), potatis, morötter
Middag 2: Fetaost- och spenatfyllda crèpespannkakor, smörsås, morötter

Lördag 12 juli

Lunch 1: Dillkött, potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Kikärtsbiff, krämig rotsaksgratäng, bukettgrönsaker
Dessert: Italiensk pannacotta med saftgelé
Middag 1: Grönsaksfylld köttfärs, skysås, potatis, blandade grönsaker
Middag 2: Ugnspannkaka, blandade grönsaker

Söndag 13 juli

Lunch 1: Gratinerad fläskfilé med senap, persiljemos, romanabönor
Lunch 2: Potatisgulasch, crème fraiché, romanabönor
Dessert: Morotskaka
Middag 1: Laxqueneller i vitvinsås, potatis, ärter
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd. Frukt


Med reservation för ev. ändringar.