Veckans matsedel
Här kan du ta del av matsedeln för de boende på Danvikshem under de kommande veckorna.
Här ser du vad som serveras
Vi lägger stor vikt vid att det finns god och nyttig mat och vid varje måltid.
Måndagar – fredagar finns tre lunchalternativ att välja mellan, där
- Alternativ 1 utgörs oftast av traditionell svensk husmanskost
- Alternativ 2 är en något ”modernare” rätt
- Alternativ 3 är lakto-(ovo) vegetarisk
Till middag samt lördagar och söndagar finns två menyalternativ att välja mellan, där ena alternativet är lakto-(ovo) vegetariskt.
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 12
Måndag 17 mars
Lunch 1: Kycklinglevergryta med bacon, ris, morötter, lingonsylt
Lunch 2: Lax- och skaldjurslasagne, morötter
Lunch 3: Färskost- och fetaostfyllda paprikor, havreris, morötter
Dessert: Exotisk fruktsoppa, kaka
Middag 1: Ugnstekt gratinerad falukorv, potatismos, broccoli
Middag 2: Rotfruktskakor med keso och rårörda lingon, broccoli
Tisdag 18 mars
Lunch 1: Plommonfyllda fläskrullader, sås, potatis, brysselkål
Lunch 2: ”Het” räkgryta med paprika, curry och tomat, pasta
Lunch 3: Kikärtsbiffar med spenatsås, potatis, brysselkål
Dessert: Jordgubbsmousse
Middag 1: Morots- och ingefärssoppa. Brödpudding vispad grädde.
Middag 2: Indisk torskgratäng, jasminris, ärter
Onsdag 19 mars
Lunch 1: Kokt fläskkorv, solskensmos, blomkål
Lunch 2: Hamburgare med dressing, klyftpotatis och coleslaw
Lunch 3: Gröna plättar med limeyoghurt, potatis, blomkål
Dessert: Svartvinbärskräm
Middag 1: Kycklinggryta med soltorkad tomat, ris, romanabönor
Middag 2: Krämig rotfruktssoppa, bröd. Frukt
Torsdag 20 mars
Lunch 1: Gulaschsoppa (nötfärs, tomat), crème fraiche
Lunch 2: Ostfyllda linsbiffar, potatis- och palsternacksgratäng
Lunch 3: Morots- och sötpotatislåda med örtkeso
Dessert: Bär- och fruktpaj, vaniljsås
Middag 1: Stekt prinskorv, stuvad vitkål, stekt potatis
Middag 2: Pastasallad a la Cesar, bröd
Fredag 21 mars
Lunch 1: Krämig fiskgratäng med baconströssel, potatismos, ärter
Lunch 2: Hönsfärslimpa med harissakryddad rattatouillesås, ris
Lunch 3: Blomkålskorma med champinjoner och russin, ris, naanbröd
Dessert: Rabarber- och jordgubbskompott
Middag 1: Rotfruktsgratäng med rökt skinka och ost (potatis ingår)
Middag 2: Indisk aubergingryta, ris, morötter
Lördag 22 mars
Lunch 1: Svartvinbärsmarinerad nötköttsgryta, potatis, blomkål
Lunch 2: Omelett, champinjonstuvning(potatis om önskas)
Dessert: Lingonparfait
Middag 1: Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika, ris, romanabönor
Middag 2: Getostgratinerad zucchini, ris, romanabönor
Söndag 23 mars
Lunch 1: Provensalsk fläskfärsgratäng, potatisklyftor, ärter
Lunch 2: Bakad potatis med tångrom, avokado och äpple
Dessert: Konserverade päron med kolasås
Middag 1: Laxqueneller i vitvinsås, potatis, broccoli
Middag 2: Risgrynsgröt, mjölk, bröd, ost, frukt.
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 13
Måndag 24 mars
Lunch 1: Fiskgratäng Florentine (spenat, ostsås), potatis, morötter
Lunch 2: Viltfärsbiff, svampsås, potatis, morötter
Lunch 3: Indisk blomkålscurry, ris, morötter
Dessert: Aprikoskräm
Middag 1: Kycklinggryta med curry och ananas, ris, ärter
Middag 2: Grönsakspannkaka med päronshutney
Tisdag 25 mars
Lunch 1: Skånsk kalops, potatis, rödbetor
Lunch 2: Thailändska fiskkakor, gräddfilsås med sweet chili, jasminris, blomkål
Lunch 3: Ugnspannkaka med grönsaker och ost, krämig grönkålssallad
Dessert: Saftsoppa, skorpa
Middag 1: Potatis- och purjolökssoppa. Mjuk pepparkaka med lingongrädde
Middag 2: Gulaschgryta på nötfärs, crème fraiche, ris, grönsaker
Onsdag 26 mars
Lunch 1: Kokt frukostkorv, pepparrotssås, potatis, ärter
Lunch 2: Stekt fiskfilé med sesamfrö, gräddfilsås, potatis, ärter
Lunch 3: Linsbiffar, mild tomatsås, potatis, ärter
Dessert: Glass
Middag 1: Grönsaksfylld köttfärs, sås, potatis, lingonsylt
Middag 2: Potatislåda med oliver, kapris och svarta bönor, morötter
Torsdag 27 mars
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk, senap
Lunch 2: Mustig nötköttsgryta med dijonsenap, potatis, romanabönor
Lunch 3: Risfyllda paprikor med tomat, bönor och majs, yoghurtsås
Dessert: Tunna pannkakor, sylt
Middag 1: Fiskgratäng med curry och apelsin, potatis, ärter
Middag 2: Sojabiffar, krämig potatissallad, ärter
Fredag 28 mars
Lunch 1: Kålpudding, gräddsås, potatis, morötter, lingonsylt
Lunch 2: Kycklinggryta med ingefära och koriander, ris, morötter
Lunch 3: Kålrotsplättar, kall sås på kvarg och äppelmos, ris, morötter
Dessert: Fruktsallad, Grädde
Middag 1: Skinkgryta med lök och äpple, potatis, brysselkål
Middag 2: Rotsaksjanssons, ägghalva
Lördag 29 mars
Lunch 1: Pocherade fiskrullader, vitvinsås, potatis, broccoli
Lunch 2: Grönsaksbiff, kall örtsås, potatis, broccoli
Dessert: ”Kladdig” chokladkaka, grädde
Middag 1: Köttfärssås Bolognese, pasta, ärter
Middag 2: Grönsaksfyllda crèpespannkakor, smörsås
Söndag 30 mars
Lunch 1: Fläskfilé i gorgonzolasås, stekt potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Spenatsoppa, ägghalva, bröd
Dessert: Konserverade persikor med punchgrädde
Middag 1: Fin fiskpudding med räksås, potatis, romanabönor
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 14
Måndag 31 mars
Lunch 1: Herrgårdskyckling, potatis, blandade grönsaker
Lunch 2: Fiskgratäng med röd curry och kokosmjölk, ris, blandade grönsaker
Lunch 3: Belugalins- och rotfruktsgulasch (innehåller potatis), crème fraiche
Dessert: Apelsinkräm
Middag 1: Skinkomelett, stuvad spenat, potatis
Middag 2: Spenatsås med valnötter och vitlök, kokt pasta
Tisdag 1 april
Lunch 1: Bruna bönor, stekt fläsk, (½ port. potatis om önskat)
Lunch 2: Lins och- köttfärsfyllda paprikor, yoghurtsås, ris, morötter
Lunch 3: Ärt- och broccoli fritters, yoghurtsås, ris, morötter
Dessert: Ljus glasyrkaka med rostad mandel
Middag 1: Champinjonsoppa Fattiga riddare, sylt
Middag 2: Kalvsylta, potatismos, rödbetor
Onsdag 2 april
Lunch 1: Laxfärsbiff med citron och dillsås, potatismos, ärter
Lunch 2: Korv- och böngryta med curry och majs, ris
Lunch 3: Pastalåda med linser och tomat, ärter
Dessert: Blandad fruktkompott
Middag 1: Kål- och fläskfärsgryta, potatis, rårörda lingon
Middag 2: Champinjongratinerad rotselleri, potatis, bl. grönsaker
Torsdag 3 april
Lunch 1: Klar köttsoppa
Lunch 2: Fisksufflé, smörsås, potatis, ärter
Lunch 3: Rödbetsgratäng med fetaost, ris, ärter
Dessert: Ostkaka, sylt, grädde
Middag 1: Levergryta Anglaise (bacon, kapris), potatis, morötter
Middag 2: Rårakor, lingonsylt, marinerade linser
Fredag 4 april
Lunch 1: Rimmad fläskbog, rotmos, romanabönor, senap
Lunch 2: Fisk- och skaldjursgryta, ris
Lunch 3: Grönsakspaj med smak av curry, kall sås
Dessert: Chokladkräm
Middag 1: Ugnsomelett, crabfishstuvning, morötter (potatis om önskas)
Middag 2: Grönsaksbiffar, kall sås, potatis, morötter
Lördag 5 april
Lunch 1: Lammfrikassé, potatis, blomkål
Lunch 2: Squashgratäng med tomat, ris, blomkål
Dessert: Svartvinbärssoppa, kaka
Middag 1: Tacokryddad nötfärspaj, kall sås, broccoli
Middag 2: Grönkålssoppa med potatis, ägghalva, bröd, ost
Söndag 6 april
Lunch 1: Kokt lax, varm romsås, potatis, ärter
Lunch 2: Champinjonfyllda crèpespannkakor, smörsås, ärter
Dessert: Marängsviss
Middag 1: Falukorvsgratäng med broccoli och dijonsenap, potatismos
Middag 2: Osttortellini i tomatsås, legymgrönsaker
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 15
Måndag 7 april
Lunch 1: Stekt fiskfilé, remouladesås, potatis, broccoli, citron
Lunch 2: Gratinerad zucchini med köttfärs, kall sås, ris
Lunch 3: Spenatlasagne med keso, broccoli
Dessert: Nyponsoppa, skorpa
Middag 1: Butlers lammfärslåda med ostsås, potatis, romanabönor
Middag 2: Potatis- och linssoppa med smak av citron, gratinerad ostsmörgås
Tisdag 8 april
Lunch 1: Köttbullar, stuvade makaroner, morötter
Lunch 2: Paella (spansk risrätt med kyckling och räkor), morötter
Lunch 3: Krämig grönsaksgratäng med edamamebönor, potatis
Dessert: Katrinplommonkräm
Middag 1: Rotfruktssoppa med kesella klick, bröd, frukt
Middag 2: Hemlagad blodpudding med baconfräs, lingonsylt
Onsdag 9 april
Lunch 1: Rimmad oxbringa, dijonsenapssås, potatis, kokta rotsaker
Lunch 2: Falukorv under pizzatäcke, potatismos, kokta rotsaker
Lunch 3: Kidneybönsbiffar, gurkyoghurt, havreris, rotsaker
Dessert: Yoghurtmousse med apelsinsirap
Middag 1: Laxfyllda potatisbullar med citronsås, morötter
Middag 2: Pastagratäng med quorn, morötter
Torsdag 10 april
Lunch 1: Kycklingsoppa med ris
Lunch 2: Potatismoussaka med nötfärs, blandade grönsaker
Lunch 3: Risgratäng med broccoli och fluffigt täcke, blandade grönsaker
Dessert: Päronpaj, vaniljsås
Middag 1: Ugnstekt fisk i gräddsky med grönsaker, potatis
Middag 2: Blomkålsgratäng med ost och småtomater, rotfruktssallad, bröd
Fredag 11 april
Lunch 1: Kroppkakor, skirat smör, ärter, lingonsylt
Lunch 2: Tortellinigratäng med bacon- och ädelost, ärter
Lunch 3: Broccolimoussefyllda paprikor, kall sås, ris, ärter
Dessert: Blåbärsdröm
Middag 1: Fiskbullar i mild currysås, ris, morötter
Middag 2: Stekt polentakaka, tomat- och linsröra, morötter
Lördag 12 april
Lunch 1: Dillkött (kokt kalv i sötsur sås), potatis, legymgrönsaker
Lunch 2: Ostsås med champinjoner/soltorkade tomater/timjan, pasta, legymgrönsaker
Dessert: Brylépudding, karamellsås
Middag 1: Shepherds pie (köttfärs/potatismos), romanabönor
Middag 2: Kikärtsbiff, rotsaksgratäng, romanabönor
Söndag 13 april
Lunch 1: Helstekt kotlettrad, gräddsås, potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Asiatisk morotssoppa med risoni, bröd
Dessert: Bärdessert (jordgubbar, yoghurt, sylt)
Middag 1: Varm fiskfärs med kaviarsås, potatis, broccoli
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 16
Måndag 14 april
Lunch 1: Salviafisk i vinsås, potatis, broccoli
Lunch 2: Lammfärsbiff, citronyoghurt, potatis, broccoli
Lunch 3: Kålrotspiccata, tomatsås, ris, broccoli
Dessert: Päronsoppa
Middag 1: Dansk sjömansbiff (innehåller potatis), pressgurka
Middag 2: Ugnspannkaka, vitkålslingon
Tisdag 15 april
Lunch 1: Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt, ärter
Lunch 2: Kyckling Puttanesca (tomat, sardeller, oliver), pasta, ärter
Lunch 3: Potatis- och rotsaksgratäng med kikärter och solroskärnor
Dessert: Jordgubbskräm
Middag 1: Högsbosoppa, bröd, mjuk kaka
Middag 2: Kycklingköttbullar, sås, potatis, romanabönor
Onsdag 16 april
Lunch 1: Nöt- och kycklingleverbiff, lingonsås, potatis, morötter
Lunch 2: Fiskgratäng Björkeby, potatismos, morötter
Lunch 3: Bulgurrisotto, kall sås, morötter
Dessert: Röd kärleksruta med glasyr
Middag 1: Senapskryddad skinkgryta, potatis, ärter
Middag 2: Omelett, palsternacksstuvning (potatis om man önskar)
Torsdag 17 april
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk, senap
Lunch 2: Kycklingfärsgryta med grönsaker och kokosmjölk, ris, limegurka med sesamfrö
Lunch 3: Svampfyllda kroppkakor, smörsås, romanabönor
Dessert: Tunna pannkakor, sylt
Middag 1: Köttbullar i gräddsås, potatismos, ärter
Middag 2: Bakade potatishalvor med ost, ärter
Fredag 18 april
Lunch 1: Laxpaté med dillstuvad potatis, ärter
Lunch 2: Viltskavsgryta med svamp, potatispuré, ärter
Lunch 3: Kesellafyllda pastarullar med tomatsås, ärter
Dessert: Cheesecake
Middag 1: Jägmästarkyckling, potatis, bukettgrönsaker
Middag 2: Potatisbullar med svamp, grön crème fraiche
Lördag 19 april
Lunch 1: Litet påskbord: 2 sorters sill, ägghalva, gräddfil med färsk gräslök, helgskinka, mimosasallad, potatis
Lunch 2: Ärt- och bondböna i senapssås, ägghalva, grönsakspaté, mimosasallad, potatis
Dessert: Påskbakelse
Middag 1: Kalkonwienerkorv, senapsstuvad vitkål, potatismos
Middag 2: Cheesecake med oliver och färskost, tomatsallad
Söndag 20 april
Lunch 1: Påsklamm, krämig potatisgratäng, sockerärter
Lunch 2: Majsbiffar, krämig potatisgratäng, sockerärter
Dessert: Vaniljparfait med hallonsås
Middag 1: Gravad lax, hovmästarsås, potatis, ärter
Middag 2: Spansk omelett med tomat och oliver (innehåller potatis)
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 17
Måndag 21 april
Lunch 1: Kycklingwallenbergare med brynt smör, potatispuré, petit pois
Lunch 2: Fiskfärsbiff, Sandefjordssmör, potatispuré, petit pois
Lunch 3: Ugnsbakade paprikor med tomat och bönor, havreris, korianderyoghurt
Dessert: Ägglikörmousse
Middag 1: Janssons frestelse (innehåller potatis), ägghalva
Middag 2: Jordärtskockssoppa, tångkräm, bröd
Tisdag 22 april
Lunch 1: Laxpudding (innehåller potatis), smörsås, ärter
Lunch 2: Fläskköttsgryta med lök och champinjoner, potatis, ärter
Lunch 3: Fried rice med grönsaker och ägg
Dessert: Fruktsoppa, kardemummakaka
Middag 1: Ängamat (redd grönsakssoppa), bröd, Muffin
Middag 2: Sillgratäng (innehåller potatis), broccoli
Onsdag 23 april
Lunch 1: Pannbiff med stekt lök, sås, potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Marinerad kycklingfilé, krämig rotsaksgratäng, syrad lök
Lunch 3: Pastapaella med fetaost, bukettgrönsaker
Dessert: Glasyrkaka
Middag 1: Fläskpannkaka, vitkålslingon
Middag 2: Krämig stroganoff med svamp och halloumi, ris, morötter
Torsdag 24 april
Lunch 1: Fisksoppa med potatis och senap
Lunch 2: Lammfärsfrikadeller i kryddig tomatsås, ris, ärter
Lunch 3: Svamp- och grönsakswok med äggnudlar, kall sås, ärter
Dessert: Äppelpaj, vaniljsås
Middag 1: Stekt rimmat sidfläsk, löksås, potatis, morötter
Middag 2: Kikärtspaté, varm örtsås, potatis, morötter
Fredag 25 april
Lunch 1: Småländska isterband, dillstuvad potatis, inlagda rödbetor
Lunch 2: Pulled pork, bearnaisesås, klyftpotatis, syrad morot
Lunch 3: Grönsaksbiff, bearnaisesås, klyftpotatis, syrad morot
Dessert: Krusbärskräm
Middag 1: Falsk hummersoppa med kräftstjärtar, varma grönsaksmuffins
Middag 2: Sellerivegetter, stuvade grönsaker, potatis
Lördag 26 april
Lunch 1: Kokt fisk, ägg- och persiljesås, potatis, broccoli
Lunch 2: Grekisk paj med, oliver, rödlök, tomat, kall sås
Dessert: Mangosoppa, kaka
Middag 1: Köttfärslåda med potatis och tomat, romanabönor
Middag 2: Krämig svampsoppa med rotfruktsstrimlor, bröd, frukt
Söndag 27 april
Lunch 1: Örtmarinerad fläskytterfilé, potatisgratäng, bukettgrönsaker
Lunch 2: Kålrotslasagne, bukettgrönsaker
Dessert: Chokladmousse
Middag 1: Kokt höns i currysås, ris, romanabönor
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 18
Måndag 28 april
Lunch 1: Stekt fiskfilé, stuvad spenat, potatis, citronklyfta
Lunch 2: Fransk kycklinggryta med svamp, ris, romanabönor
Lunch 3: Grönsaksmoussaka, broccoli
Dessert: Varm moccakräm
Middag 1: Mild currysoppa med morot, bröd med äggkeso
Middag 2: Pizza med svamp, lök och tomat, pizzasallad
Tisdag 29 april
Lunch 1: Portergryta (nötkött), potatis, morötter
Lunch 2: Fetaostfyllda lammfärsbiffar, mangochutney sås, ris, morötter
Lunch 3: Blomkålsris kryddat med gurkmeja, stekta palsternackor
Dessert: Glass, varm chokladsås
Middag 1: Grön ärtpuré, pepparrotsgrädde, bröd, röd bönpastej
Middag 2: Bondomelett (innehåller potatis), smörsås, bl. grönsaker
Onsdag 30 april
Lunch 1: Biff a la Lindström, sås, potatis, blandade grönsaker
Lunch 2: Krämig laxsås, kokt pasta, blandade grönsaker
Lunch 3: Ugnsbakad fetaost med tomat, havreris, blandade grönsaker
Dessert: Hallonkräm
Middag 1: Fläskfilé i lingonsås, klyftpotatis, morötter
Middag 2: Getostlasagne med grönkål och paprika, morötter
Torsdag 1 maj
Lunch 1: Biff Stroganoff (nötkött), ris, pressgurka, romanabönor
Lunch 2: Vårgryta med kycklingköttbullar och grönsaker, ris
Lunch 3: Morotsbiff, löksås, potatis, romanabönor
Dessert: Glassbåt
Middag 1: Stekt falukorv, persiljestuvade morötter, potatis
Middag 2: Ostsufflé, smörsky, potatis, ärter
Fredag 2 maj
Lunch 1: Havets Wallenbergare, hummersås, potatispuré, broccoli
Lunch 2: Indisk kycklinggryta, ris, broccoli
Lunch 3: Biff på svarta bönor, cheddarostsås, potatispuré, broccoli
Dessert: Vallmokaka med citronglasyr
Middag 1: Lök- och ansjovispaj, kall sås, blandade grönsaker
Middag 2: Smakrik risgratäng med paprika, majs och tomat
Lördag 3 maj
Lunch 1: Fiskgratäng med tomat och oregano, potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Majs- och potatisbullar, kall örtsås, bukettgrönsaker
Dessert: Körsbärssoppa, kaka
Middag 1: Ungersk gulaschgryta (nötkött), crème fraiche, potatis, morötter
Middag 2: Potatis- och fänkålssoppa, bröd, frukt
Söndag 4 maj
Lunch 1: Äppelskinka med smak av ingefära, sås, potatis, romanabönor
Lunch 2: Bakad potatis, ostcrème med rödlök, romanabönor
Dessert: Ris a la Malta, saftsås
Middag 1: Kaviarfrestelse (innehåller potatis), ägghalva, ärter
Middag 2: Bulgarisk linssoppa, bröd, frukt
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 19
Måndag 5 maj
Lunch 1: Dragondoftande skinkgryta, potatis, blandade grönsaker
Lunch 2: Provencalsk fiskgryta, saffransaioli, bröd
Lunch 3: Squashgratäng med tomat och örter, ris, bl. grönsaker
Dessert: Rabarbersoppa, vispad grädde
Middag 1: Falukorvsgryta med rotsaker och senap, potatis
Middag 2: Rotsakspytt i panna, stekt ägg, inlagda rödbetor
Tisdag 6 maj
Lunch 1: Köttfärslimpa, champinjonsås, potatis, brysselkål
Lunch 2: Kycklingwok med grönsaker och kokosmjölk, jasminris
Lunch 3: Indisk Palak paneer (tomat, ost och spenatgryta), jasminris, brysselkål
Dessert: Gammeldags gräddkaka med röda vinbär
Middag 1: Krämig blomkålssoppa, bröd, Frukt
Middag 2: Gubbröra (potatis, sill, ägg, crème fraiche, dill) på kavring
Onsdag 7 maj
Lunch 1: Stekt saltsill, löksås, potatis, morötter
Lunch 2: Pastagratäng lasagne, morötter
Lunch 3: Sötpotatisgryta med sojabönor och lime, ris
Dessert: Jordgubbssoppa
Middag 1: Ölkokt fläskragu med paprika och saltgurka, potatis, romanabönor
Middag 2: Currygratäng på havreris, paprika, bönor och banan, yoghurtsås
Torsdag 8 maj
Lunch 1: Ingefärsdoftande laxsoppa
Lunch 2: Stekt rimmat sidfläsk, rårakor, lingonsylt, broccoli
Lunch 3: Champinjonfylld squash, ris, broccoli
Dessert: Pannacotta med ananaskompott
Middag 1: Viltskavsgryta med smak av messmör, potatis, ärter
Middag 2: Hirsfylld paprika, ris, tomatsås, ärter
Fredag 9 maj
Lunch 1: Kåldolmar, gräddsås, potatis, morötter
Lunch 2: Kryddig lammgryta med torkad frukt, potatis, morötter
Lunch 3: Rödbetsrisotto, pepparrotskräm, morötter
Dessert: Drottningkräm
Middag 1: Chili con carne, ris, romanabönor
Middag 2: Fetaost- och spenatfyllda crèpespannkakor, smörsås
Lördag 10 maj
Lunch 1: Fiskgratäng Balaton (ostkräm, mandel, paprika), potatis, broccoli
Lunch 2: Sötpotatisgratäng med vita bönor och dijonsenap, broccoli
Dessert: Mangofromage
Middag 1: Potatisbullar med baconfräs, lingonsylt, blandade grönsaker
Middag 2: Krämig rotfruktssoppa med kokosmjölk och lime, bröd, mjuk kaka
Söndag 11 maj
Lunch 1: Kalkonstek, gräddsås, potatis, brysselkål
Lunch 2: Grönsakspaella (risrätt), kall sås, brysselkål
Dessert: Tårta
Middag 1: Krämig fisk- och purjogryta, potatis, morötter
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, ost, frukt
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 20
Måndag 12 maj
Lunch 1: Dragondoftande kycklinggratäng på bädd av rotsaker, ris
Lunch 2: Fiskbiffar, kall grön örtsås, potatis, citronklyfta, ärter
Lunch 3: Rödbets- och potatisgratäng med ädelost och quinoa, ärter
Dessert: Fruktcocktail med kesogrädde
Middag 1: Köttfärsgryta med russin och curry, yoghurtsås, ris
Middag 2: Panerad rotselleri, tomatpotatis, morötter
Tisdag 13 maj
Lunch 1: Rimmad oxbringa, rotmos, romanabönor, senap
Lunch 2: Nasi Goreng (risrätt med kött och räkor), kall sås, romana
Lunch 3: Vegetarisk korv, rotmos, romanabönor
Dessert: Körsbärskräm
Middag 1: Ost- och broccolisoppa, bröd, frukt
Middag 2: Hasselnötfyllda hjärtsalladsblad, Rhode Island, ris, ärter
Onsdag 14 maj
Lunch 1: Nötskavsgryta med purjolök och rotfrukter, potatis, brysselkål
Lunch 2: Pasta med tonfisksås i tomat
Lunch 3: Indisk linsgryta med fänkålsfrön och spiskummin, nanbröd
Dessert: Äppel- och kanelyoghurt
Middag 1: Skinkstroganoff, ris, romanabönor
Middag 2: Blomkåls- och äppelcurry med matkorn, romanabönor
Torsdag 15 maj
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk, senap
Lunch 2: Tomatbräserade köttbullar, potatisklyftor, morötter
Lunch 3: Lins- och halloumibiffar med vitlökskräm, potatisklyftor
Dessert: Tunna pannkakor, sylt
Middag 1: Fiskgryta med smak av curry, potatis, broccoli
Middag 2: Ost- och örtgratinerad portabello med blomkålskräm, broccoli
Fredag 16 maj
Lunch 1: Stekt flundrafilé med lök, kapris och rödbeta, brynt smör, potatismos, ärter
Lunch 2: Kyckling Marengo (tomat, lök, vin), ris, romanabönor
Lunch 3: Falafel på gula ärtor, paprikayoghurt, pitabröd
Dessert: Chokladkaka med apelsinglasyr
Middag 1: Vindränkt brödpudding med kött, broccolisallad med sötpotatis
Middag 2: Chiligrillad aubergine med tomat och mozzarella, ris, broccolisallad med sötpotatis
Lördag 17 maj
Lunch 1: Korv stroganoff, ris, romanabönor
Lunch 2: Purjolöksgratäng, potatis, romanabönor
Dessert: Smörstekta äppelklyftor, glass
Middag 1: Ansjovispanerad fiskgratäng, potatis, broccoli
Middag 2: Spenatpannkaka med ost, vitkåls- och lingonsallad
Söndag 18 maj
Lunch 1: Kalvstek, sås, potatis, blomkål
Lunch 2: Fyllda pastakuddar i tomatsås, blomkål
Dessert: Morotskaka
Middag 1: Köttbullar i gräddsås, potatismos, morötter
Middag 2: Broccolipaj med ädelost, gräddfilsås, morötter
Med reservation för ev. ändringar.
Vecka 21
Måndag 19 maj
Lunch 1: Kycklinglevergryta med bacon, ris, morötter, lingonsylt
Lunch 2: Lax- och skaldjurslasagne, morötter
Lunch 3: Färskost- och fetaostfyllda paprikor, havreris, morötter
Dessert: Exotisk fruktsoppa, kaka
Middag 1: Ugnstekt gratinerad falukorv, potatismos, broccoli
Middag 2: Rotfruktskakor med keso och rårörda lingon, broccoli
Tisdag 20 maj
Lunch 1: Plommonfyllda fläskrullader, sås, potatis, brysselkål
Lunch 2: ”Het” räkgryta med paprika, curry och tomat, pasta
Lunch 3: Kikärtsbiffar med spenatsås, potatis, brysselkål
Dessert: Jordgubbsmousse
Middag 1: Morots- och ingefärssoppa. Brödpudding vispad grädde.
Middag 2: Indisk torskgratäng, jasminris, ärter
Onsdag 21 maj
Lunch 1: Kokt fläskkorv, solskensmos, blomkål
Lunch 2: Hamburgare med dressing, klyftpotatis och coleslaw
Lunch 3: Gröna plättar med limeyoghurt, potatis, blomkål
Dessert: Svartvinbärskräm
Middag 1: Kycklinggryta med soltorkad tomat, ris, romanabönor
Middag 2: Krämig rotfruktssoppa, bröd. Frukt
Torsdag 22 maj
Lunch 1: Varmrökt lax, romsås, färskpotatis, sallad
Lunch 2: Grönsakspaté, kall örtsås, färskpotatis, sallad
Dessert: Tårta med jordgubbar
Middag 1: Kokt wienerkorv, potatissallad
Middag 2: Smörbakad rotselleri, potatissallad
Fredag 23 maj
Lunch 1: Krämig fiskgratäng med baconströssel, potatismos, ärter
Lunch 2: Ostfyllda linsbiffar, potatis- och palsternacksgratäng
Lunch 3: Blomkålskorma med champinjoner och russin, ris, naanbröd
Dessert: Björnbärskräm
Middag 1: Rotfruktsgratäng med rökt skinka och ost (potatis ingår)
Middag 2: Indisk aubergingryta, ris, morötter
Lördag 24 maj
Lunch 1: Svartvinbärsmarinerad nötköttsgryta, potatis, blomkål
Lunch 2: Omelett, champinjonstuvning (potatis om önskas)
Dessert: Lingonparfait
Middag 1: Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika, ris, romanabönor
Middag 2: Getostgratinerad zucchini, ris, romanabönor
Söndag 25 maj
Lunch 1: Provensalsk fläskfärsgratäng, potatisklyftor, ärter
Lunch 2: Bakad potatis med tångrom, avokado och äpple
Dessert: Konserverade päron med kolasås
Middag 1: Laxqueneller i vitvinsås, potatis, broccoli
Middag 2: Risgrynsgröt, mjölk, bröd, ost, frukt.
Med reservation för ev. ändringar.