Boendemiljö


Med utsikt över Djurgården och Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholms inlopp är Danvikshem en unik plats med unik miljö och en unik historia. Fastigheten har under hundra år renoverats och anpassats efter rådande byggnormer gällande äldreboenden och alla lägenheter är unika.

Vi på Danvikshem strävar alltid efter att skapa en miljö som är inspirerande och rogivande året runt både utomhus som inomhus. Inomhus finns flera olika rum för aktivitet, samvaro och avkoppling att välja på.

Vid huvudingången finns vår reception som är öppen på vardagar dagtid. Där finns också en liten butik Slottsboden, som har ett utbud av t ex dagstidningar, godis, drycker, blommor.

Utemiljö

Trädgårdarna ger plats för både ro och aktivitet, den vackra borggården har fina träd och planteringar. Här finns också möjlighet att träna i vårt utegym eller spela boule, som att sitta på en bänk och se ut över omgivningen.

Borggården är en populär plats att mötas på med gott om sittplatser runt om på gården. Här firas högtider och hålls fester när vädret tillåter.

Varvet runt Borggården är cirka 175 meter. Vill man varva borggården på cykel för två är det också möjligt. Längs vägen kan man göra avstickare.

Under ett vackert träd på borggården finns ett utegym som är anpassat för våra boende.

Det finns en boulebana för den som gillar spel och tävling.

Borggården är inte den enda trädgården på Danvikshem. Västra huset har en vacker trädgård med utsikt över Stockholms inlopp och Södra huset har terrasser mot de grönskande omgivningarna.

På flera av våra andra enheter finns balkonger eller uteplatser för utevistelse och samvaro.

Bibliotek, spelrum och sinnenas rum

Bibliotekeket har böcker, ljudböcker i många genrer och dagstidningar. Det finns läshjälpmedel och en dator att låna om man önskar surfa.

Spelrummet ger möjlighet till en stunds tidsfördriv både med traditionella spel och upplevelser med modern teknik.

Sinnenas rum, här kan uppleva nuet med musik, ljus och avslappning.

Kyrkan

I kyrkan hålls gudstjänst en gång i månaden, och även musikunderhållning av olika slag. Kyrkan är också en plats som används av många för en stunds stillhet.

I kyrkan övar även Danvikshemskören, som består av boende, personal och anhöriga.

Utanför kyrkan i kyrkhallen finns en nostalgihörna med en samling av olika föremål från förr som väcker gamla minnen till liv.

Salongen

Salongen har en tidstypisk inredning som används för umgänge, fika och aktiviteter.

Flera av våra gemensamma aktiviteter brukar äga rum här, t ex högläsning, korsord, frågesport. Det bjuds även upp till dans en gång i veckan, där både boende och personal dansar tillsammans.

Restaurangen

Restaurang Hintze bjuder på god och vällagad mat från vårt eget kök på Danvikshem och är öppen för boende, personal och anhöriga måndag till fredag mellan 11:30 -13:00.

Även här har vi en del aktiviteter som dans, pub- och restaurangkvällar.