Demensinriktning


Davikshems vård- och omsorgsboende med inriktning demens

Danvikshems vård- och omsorgsboende med inriktning demens

Danvikshem består av en huvudbyggnad från 1915 samt två nya hus som stod inflyttningsklara hösten 2019. Därav har de flesta lägenheterna en unik utformning och varierar i storlek. Våra enheter som har platser med demensinriktning inryms både i huvudbyggnaden och i de två nya husen. Vi strävar efter att den vård- och omsorg som vi ger ska stödja varje boende utifrån dennes egna förutsättningar och behov och ge förutsättningar för ett meningsfullt liv.

Förutom måltiden som är en central aktivitet för många som bor hos oss erbjuds både individuella aktiviteter och gruppaktiviteter anpassade för personer med demenssjukdom. På vår fina borggård med många vackra blommor och träd finns möjlighet till både aktivitet och vila. Från tidig vår till sen höst hålls många av våra aktiviteter på Borggården och det finns möjlighet att delta i trädgårdsskötseln om man önskar det.

I vårt centralkök tillagar våra egna kockar lunch och middag alla dagar i veckan. Det finns minst två rätter att välja mellan till lunch och middag. Maten som serveras är anpassad för äldre och vi lägger stor vikt vid att den ska vara vällagad. Vi vill att varje boende ska trivas och känna det som att de bor hemma.