Veckans matsedel


Här kan du ta del av matsedeln för de boende på Danvikshem under de kommande veckorna.

Här ser du vad som serveras

Vi lägger stor vikt vid att det finns god och nyttig mat och vid varje måltid.

Måndagar – fredagar finns tre lunchalternativ att välja mellan, där

  • Alternativ 1 utgörs oftast av traditionell svensk husmanskost
  • Alternativ 2 är en något ”modernare” rätt
  • Alternativ 3 är lakto-(ovo) vegetarisk

Till middag samt lördagar och söndagar finns två menyalternativ att välja mellan, där ena alternativet är lakto-(ovo) vegetariskt.

Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 43

Måndag 20 oktober

Lunch 1: Dragondoftande kycklinggratäng på bädd av rotsaker, ris
Lunch 2: Fiskbiffar, kall grön örtsås, potatis, citronklyfta, ärter
Lunch 3: Rödbets- och potatisgratäng med ädelost och quinoa, ärter
Dessert: Fruktcocktail med kesogrädde
Middag 1: Köttfärsgryta med russin och curry, yoghurtsås, ris
Middag 2: Panerad rotselleri, tomatpotatis, morötter

Tisdag 21 oktober

Lunch 1: Rimmad oxbringa, rotmos, romanabönor, senap
Lunch 2: Nasi Goreng (risrätt med kött och räkor), kall sås, romana
Lunch 3: Vegetarisk korv, rotmos, romanabönor
Dessert: Körsbärskräm
Middag 1: Ost- och broccolisoppa, bröd, frukt
Middag 2: Hasselnötfyllda hjärtsalladsblad, Rhode Island, ris, ärter

Onsdag 22 oktober

Lunch 1: Nötskavsgryta med purjolök och rotfrukter, potatis, brysselkål
Lunch 2: Pasta med tonfisksås i tomat
Lunch 3: Indisk linsgryta med fänkålsfrön och spiskummin, nanbröd
Dessert: Äppel- och kanelyoghurt
Middag 1: Skinkstroganoff, ris, romanabönor
Middag 2: Blomkåls- och äppelcurry med matkorn, romanabönor

Torsdag 23 oktober

Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk, senap
Lunch 2: Tomatbräserade köttbullar, potatisklyftor, morötter
Lunch 3: Lins- och halloumibiffar med vitlökskräm, potatisklyftor
Dessert: Tunna pannkakor, sylt
Middag 1: Fiskgryta med smak av curry, potatis, broccoli
Middag 2: Ost- och örtgratinerad portabello med blomkålskräm, broccoli

Fredag 24 oktober

Lunch 1: Stekt flundrafilé med lök, kapris och rödbeta, brynt smör, potatismos, ärter
Lunch 2: Kyckling Marengo (tomat, lök, vin), ris, romanabönor
Lunch 3: Falafel på gula ärtor, paprikayoghurt, pitabröd
Dessert: Chokladkaka med apelsinglasyr
Middag 1: Rotfruktsgratäng med rökt skinka och ost (potatis ingår)
Middag 2: Chiligrillad aubergine med tomat och mozzarella, ris, morötter

Lördag 25 oktober

Lunch 1: Korv stroganoff, ris, romanabönor
Lunch 2: Purjolöksgratäng, potatis, romanabönor
Dessert: Smörstekta äppelklyftor, glass
Middag 1: Ansjovispanerad fiskgratäng, potatis, broccoli
Middag 2: Spenatpannkaka med ost, vitkåls- och lingonsallad

Söndag 26 oktober

Lunch 1: Kalvstek, sås, potatis, blomkål
Lunch 2: Fyllda pastakuddar i tomatsås, blomkål
Dessert: Morotskaka
Middag 1: Köttbullar i gräddsås, potatismos, morötter
Middag 2: Broccolipaj med ädelost, gräddfilsås, morötter


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 44

Måndag 27 oktober

Lunch 1: Kycklinglevergryta med bacon, ris, morötter, lingonsylt
Lunch 2: Lax- och skaldjurslasagne, morötter
Lunch 3: Färskost- och fetaostfyllda paprikor, havreris, morötter
Dessert: Exotisk fruktsoppa, kaka
Middag 1: Ugnstekt gratinerad falukorv, potatismos, broccoli
Middag 2: Rotfruktskakor med keso och rårörda lingon, broccoli

Tisdag 28 oktober

Lunch 1: Plommonfyllda fläskrullader, sås, potatis, brysselkål
Lunch 2: ”Het” räkgryta med paprika, curry och tomat, pasta
Lunch 3: Kikärtsbiffar med spenatsås, potatis, brysselkål
Dessert: Jordgubbsmousse
Middag 1: Morots- och ingefärssoppa.  Brödpudding vispad grädde.
Middag 2: Indisk torskgratäng, jasminris, ärter

Onsdag 29 oktober

Lunch 1: Kokt fläskkorv, solskensmos, blomkål
Lunch 2: Hamburgare med dressing, klyftpotatis och coleslaw
Lunch 3: Gröna plättar med limeyoghurt, potatis, blomkål
Dessert: Svartvinbärskräm
Middag 1: Kycklinggryta med soltorkad tomat, ris, romanabönor
Middag 2: Krämig rotfruktssoppa, bröd.  Frukt

Torsdag 30 oktober

Lunch 1: Gulashsoppa (nötfärs, tomat), créme fraiche
Lunch 2: Ostfyllda linsbiffar, potatis- och palsternacksgratäng
Lunch 3: Morots- och sötpotatislåda med örtkeso
Dessert: Bär- och fruktpaj, vaniljsås
Middag 1: Stekt prinskorv, stuvad vitkål, stekt potatis
Middag 2: Pastasallad a la Cesar, bröd

Fredag 31 oktober

Lunch 1: Krämig fiskgratäng med baconströssel, potatismos, ärter
Lunch 2: Hönsfärslimpa med harissakryddad rattatouillesås, ris
Lunch 3: Blomkålskorma med champinjoner och russin, ris, naanbröd
Dessert: Rabarber- och jordgubbskompott
Middag 1: Fläskpannkaka, vitkålslingon
Middag 2: Indisk aubergingryta, ris, morötter

Lördag 1 november

Lunch 1: Svartvinbärsmarinerad nötköttsgryta, potatis, blomkål
Lunch 2: Omelett, champinjonstuvning (potatis om önskas)
Dessert: Lingonparfait
Middag 1: Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika, ris, romanabönor
Middag 2: Getostgratinerad zucchini, ris, romanabönor

Söndag 2 november

Lunch 1: Provensalsk fläskfärsgratäng, potatisklyftor, ärter
Lunch 2: Bakad potatis med tångrom, avokado och äpple
Dessert: Konserverade päron med kolasås
Middag 1: Laxqueneller i vitvinsås, potatis, broccoli
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt.


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 45

Måndag 3 november

Lunch 1: Viltfärsbiff, svampsås, potatis, morötter
Lunch 2: Nigeria; Het Fiskgryta med grönsaker, ris och friterad matbanan
Lunch 3: Indisk blomkålscurry, ris, morötter
Dessert: Aprikoskräm
Middag 1: Kycklinggryta med curry och ananas, ris, ärter
Middag 2: Grönsakspannkaka med päronshutney

Tisdag 4 november

Lunch 1: Kokt frukostkorv, pepparrotssås, potatis, brytbönor
Lunch 2: Serbien; Pljeslavicka med klyftpotatis och tillbehör
Lunch 3: Ugnspannkaka med grönsaker och ost, krämig grönkålssallad
Dessert: Saftsoppa, skorpa
Middag 1: Potatis- och purjolökssoppa. Mjuk pepparkaka med lingongrädde
Middag 2: Gulaschgryta på nötfärs, crème fraiche, ris, grönsaker

Onsdag 5 november

Lunch 1: Stekt fiskfilé med sesamfrö, gräddfilsås, potatis, citronklyfta, ärter
Lunch 2: Irak; Lammfärsbullar i tomatsås med potatis, ris och libabröd
Lunch 3: Linsbiffar, mild tomatsås, potatis, ärter
Dessert: Glass
Middag 1: Grönsaksfylld köttfärs, sås, potatis, lingonsylt
Middag 2: Potatislåda med oliver, kapris och svarta bönor, morötter

Torsdag 6 november

Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk, senap
Lunch 2: Bolivia; Picante de lengua (Chil gryta med oxtunga), ris
Lunch 3: Risfyllda paprikor med tomat, bönor och majs, yoghurtsås
Dessert: Tunna pannkakor, sylt
Middag 1: Fiskgratäng med curry och apelsin, potatis, ärter
Middag 2: Sojabiffar, krämig potatissallad, ärter

Fredag 7 november

Lunch 1: Kålpudding, gräddsås, potatis, morötter, lingonsylt
Lunch 2: Syrien; Kycklingkebab, klyftpotatis och dressing
Lunch 3: Kålrotsplättar, kall sås på kvarg och äppelmos, ris, morötter
Dessert: Fruktsallad, Grädde
Middag 1: Skinkgryta med lök och äpple, potatis, brysselkål
Middag 2: Rotsaksjanssons, ägghalva

Lördag 8 november

Lunch 1: Pocherade fiskrullader, vitvinsås, potatis, broccoli
Lunch 2: Grönsaksbiff, kall örtsås, potatis, broccoli
Dessert: ”Kladdig” chokladkaka, grädde
Middag 1: Köttfärssås Bolognese, pasta, ärter 
Middag 2: Grönsaksfyllda crèpespannkakor, smörsås

Söndag 9 november

Lunch 1: Fläskfilé i gorgonzolasås, stekt potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Spenatsoppa, ägghalva, bröd
Dessert: Konserverade persikor med punchgrädde
Middag 1: Fin fiskpudding med räksås, potatis, romanabönor
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 46

Måndag 10 november

Lunch 1: Skinkomelett, stuvad spenat, potatis
Lunch 2: Fiskgratäng med röd curry och kokosmjölk, ris, blandade grönsaker
Lunch 3: Belugalins- och rotfruktsgulasch (innehåller potatis), crème fraiche
Dessert: Björnbärskräm
Middag 1: Stekt ungtupp med äpple och katrinplommon, gräddsås, rödkål, potatis
Middag 2: Savoykåldolmar med havreris, tomat, solrosfrö, crème fraiche, brytbröd
Dessert: Skånsk äppelkaka, vaniljsås

Tisdag 11 november

Lunch 1: Bruna bönor, stekt fläsk, (½ port. potatis om önskat)
Lunch 2: Lins och- köttfärsfyllda paprikor, yoghurtsås, ris, morötter
Lunch 3: Ärt- och broccoli fritters, yoghurtsås, ris, citronklyfta morötter
Dessert: Chokladkräm
Middag 1: Champinjonsoppa              Fattiga riddare, sylt
Middag 2: Kalvsylta, potatismos, rödbetor

Onsdag 12 november

Lunch 1: Laxfärsbiff med citron och dillsås, potatismos, ärter
Lunch 2: Korv- och böngryta med curry och majs, ris
Lunch 3: Pastalåda med ärt- och bondböna, ärter
Dessert: Blandad fruktkompott
Middag 1: Kål- och fläskfärsgryta, potatis, rårörda lingon
Middag 2: Champinjongratinerad rotselleri, potatis, bl. grönsaker

Torsdag 13 november

Lunch 1: Gulaschsoppa (nötfärs, tomat), créme fraiche
Lunch 2: Fisksufflé, smörsås, potatis, ärter
Lunch 3: Rödbetsgratäng med fetaost, ris, ärter
Dessert: Ostkaka, sylt, grädde
Middag 1: Levergryta Anglaise (bacon, kapris), potatis, morötter
Middag 2: Rårakor, lingonsylt, marinerade linser

Fredag 14 november

Lunch 1: Rimmad fläskbog, rotmos, romanabönor, senap
Lunch 2: Fisk- och skaldjursgryta, ris
Lunch 3: Grönsakspaj med smak av curry, kall sås
Dessert: Ljus glasyrkaka med rostad mandel
Middag 1: Ugnsomelett, crabfishstuvning, morötter (potatis om önskas)
Middag 2: Grönsaksbiffar, kall sås, potatis, morötter

Lördag 15 november

Lunch 1: Lammfrikassé, potatis, blomkål
Lunch 2: Squashgratäng med tomat, ris, blomkål
Dessert: Svartvinbärssoppa, kaka
Middag 1: Tacokryddad nötfärspaj, kall sås, broccoli
Middag 2: Grönkålssoppa med potatis, ägghalva, bröd, ost 

Söndag 16 november

Lunch 1: Kokt lax, varm romsås, potatis, ärter
Lunch 2: Champinjonfyllda crèpespannkakor, smörsås, ärter
Dessert: Marängsviss
Middag 1: Falukorvsgratäng med broccoli och dijonsenap, potatismos
Middag 2: Osttortellini i tomatsås, legymgrönsaker


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 47

Måndag 17 november

Lunch 1: Stekt fiskfilé, remouladesås, potatis, broccoli, citron
Lunch 2: Gratinerad zucchini med köttfärs, kall sås, ris
Lunch 3: Spenatlasagne med keso, broccoli
Dessert: Nyponsoppa, skorpa
Middag 1: Butlers lammfärslåda med ostsås, potatis, romanabönor
Middag 2: Potatis- och linssoppa med smak av citron, gratinerad ostsmörgås

Tisdag 18 november

Lunch 1: Köttbullar, stuvade makaroner, morötter
Lunch 2: Paella (spansk risrätt med kyckling och räkor), morötter
Lunch 3: Krämig grönsaksgratäng med edamamebönor, potatis
Dessert: Katrinplommonkräm
Middag 1: Rotfruktssoppa med kesella klick, bröd, frukt
Middag 2: Hemlagad blodpudding med baconfräs, lingonsylt

Onsdag 19 november

Lunch 1: Rimmad oxbringa, dijonsenapssås, potatis, kokta rotsaker
Lunch 2: Falukorv under pizzatäcke, potatismos, kokta rotsaker
Lunch 3: Kidneybönsbiffar, gurkyoghurt, havreris, rotsaker
Dessert: Yoghurtmousse med apelsinsirap
Middag 1: Senapskryddad skinkgryta, potatis, blomkål
Middag 2: Pastagratäng med quorn, blomkål

Torsdag 20 november

Lunch 1: Kycklingsoppa med ris
Lunch 2: Potatismoussaka med nötfärs, blandade grönsaker
Lunch 3: Risgratäng med broccoli och fluffigt täcke, blandade grönsaker
Dessert: Päronpaj, vaniljsås
Middag 1: Ugnstekt fisk i gräddsky med grönsaker, potatis
Middag 2: Blomkålsgratäng med ost och småtomater, rotfruktssallad, bröd

Fredag 21 november

Lunch 1: Kroppkakor, skirat smör, ärter, lingonsylt
Lunch 2: Tortellinigratäng med bacon- och ädelost, ärter
Lunch 3: Broccolimoussefyllda paprikor, kall sås, ris, ärter
Dessert: Blåbärsdröm
Middag 1: Fiskbullar i mild currysås, ris, morötter
Middag 2: Stekt polentakaka, tomat- och linsröra, morötter

Lördag 22 november

Lunch 1: Laxpaté med dillstuvad potatis, legymrgönsaker
Lunch 2: Ostsås med champinjoner/soltorkade tomater/timjan, pasta, legymgrönsaker
Dessert: Brylépudding, karamellsås
Middag 1: Shepherds pie (köttfärs/potatismos), romanabönor
Middag 2: Kikärtsbiff, rotsaksgratäng, romanabönor

Söndag 23 november

Lunch 1: Helstekt kotlettrad, gräddsås, potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Asiatisk morotssoppa med risoni, bröd
Dessert: Bärdessert (jordgubbar, yoghurt, sylt) 
Middag 1: Varm fiskfärs med kaviarsås, potatis, broccoli
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 48

Måndag 24 november

Lunch 1: Salviafisk i vinsås, potatis, broccoli
Lunch 2: Lammfärsbiff, citronyoghurt, potatis, broccoli
Lunch 3: Kålrotspiccata, tomatsås, ris, broccoli
Dessert: Päronsoppa
Middag 1: Dansk sjömansbiff (innehåller potatis), pressgurka
Middag 2: Ugnspannkaka, vitkålslingon

Tisdag 25 november

Lunch 1: Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt, ärter
Lunch 2: Kyckling Puttanesca (tomat, sardeller, oliver), pasta, ärter
Lunch 3: Potatis- och rotsaksgratäng med kikärter och solroskärnor
Dessert: Jordgubbskräm
Middag 1: Högsbosoppa, bröd, mjuk kaka
Middag 2: Kycklingköttbullar, sås, potatis, romanabönor

Onsdag 26 november

Lunch 1: Nöt- och kycklingleverbiff, lingonsås, potatis, morötter
Lunch 2: Fiskgratäng Björkeby, potatismos, morötter
Lunch 3: Bulgurrisotto, kall sås, morötter
Dessert: Röd kärleksruta med glasyr
Middag 1: Laxfyllda potatisbullar med citronsås, ärter
Middag 2: Omelett, palsternacksstuvning (potatis om man önskar)

Torsdag 27 november

Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk, senap
Lunch 2: Kycklingfärsgryta med grönsaker och kokosmjölk, ris, limegurka med sesamfrö
Lunch 3: Grönsaksfyllda kroppkakor, smörsås, romanabönor
Dessert: Tunna pannkakor, sylt
Middag 1: Köttbullar i gräddsås, potatismos, ärter
Middag 2: Bakade potatishalvor med ost, ärter

Fredag 28 november

Lunch 1: Gräddstuvad pytt i panna, stekt ägg, rödbetor
Lunch 2: Viltskavsgryta med svamp, potatispuré, morötter
Lunch 3: Kesellafyllda pastarullar med tomatsås, morötter
Dessert: Fruktsoppa, kardemummakaka
Middag 1: Jägmästarkyckling, potatis, bukettgrönsaker
Middag 2: Belugalinscasserole, ris, bukettgrönsaker

Lördag 29 november

Lunch 1: Dillkött (kokt kalv i sötsur sås), potatis, ärter
Lunch 2: Grekisk paj med, oliver, rödlök, tomat, kall sås
Dessert: Pannacotta med ananaskompott
Middag 1: Lammfärscasserole (gryta med grönsaker), ris
Middag 2: Spansk omelett med tomat och oliver (innehåller potatis)

Söndag 30 november

Lunch 1: Plommonfylld fläskkarré, sås, potatis, romanabönor
Lunch 2: Risbiffar, svampsås, potatis, romanabönor
Dessert: Saffranskaka med citronglasyr
Middag 1: Fisk i vitlökskryddat potatismos (hel rätt), ärter
Middag 2: Kålpudding med vegetarisk fyllning, sås, potatis


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 49

Måndag 1 december

Lunch 1: Ugnsgratinerad falukorv med senap- och ättiksgurka, potatismos, morötter
Lunch 2: Fiskfärsbiff, Sandefjordssmör, potatismos, morötter
Lunch 3: Ugnsbakade paprikor med tomat och bönor, havreris, korianderyoghurt
Dessert: Apelsinsoppa, skorpa
Middag 1: Kokt höns i currysås, ris, romanabönor
Middag 2: Morotspannkakor, romanabönor

Tisdag 2 december

Lunch 1: Laxpudding (innehåller potatis), smörsås, ärter
Lunch 2: Skink Yakinuki (japansk sojagryta), ris, ärter
Lunch 3: Fried rice med grönsaker och ägg
Dessert: Hallonmousse
Middag 1: Ängamat (redd grönsakssoppa), bröd, Muffin
Middag 2: Sillgratäng (innehåller potatis), broccoli

Onsdag 3 december

Lunch 1: Pannbiff med stekt lök, sås, potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Marinerad kycklingfilé, krämig rotsaksgratäng, syrad lök
Lunch 3: Pastapaella med fetaost, bukettgrönsaker
Dessert: Glasyrkaka
Middag 1: Vindränkt brödpudding med kött, broccolisallad med sötpotatis
Middag 2: Krämig stroganoff med svamp och halloumi, ris, broccolisallad med sötpotatis

Torsdag 4 december

Lunch 1: Fisksoppa med potatis och senap
Lunch 2: Lammfärsfrikadeller i kryddig tomatsås, ris, ärter
Lunch 3: Svamp- och grönsakswok med äggnudlar, kall sås, ärter
Dessert: Äppelpaj, vaniljsås
Middag 1: Stekt rimmat sidfläsk, löksås, potatis, morötter
Middag 2: Kikärtspaté, varm örtsås, potatis, morötter

Fredag 5 december

Lunch 1: Småländska isterband, dillstuvad potatis, inlagda rödbetor
Lunch 2: Pulled pork, bearnaisesås, klyftpotatis, syrad morot
Lunch 3: Grönsaksbiff, bearnaisesås, klyftpotatis, syrad morot
Dessert: Krusbärskräm
Middag 1: Falsk hummersoppa med kräftstjärtar, varma grönsaksmuffins
Middag 2: Sellerivegetter, stuvade grönsaker, potatis

Lördag 6 december

Lunch 1: Kokt fisk, ägg- och persiljesås, potatis, broccoli
Lunch 2: Ravioli med solrospesto, broccoli
Dessert: Mangosoppa, kaka
Middag 1: Köttfärslåda med potatis och tomat, romanabönor
Middag 2: Krämig svampsoppa med rotfruktsstrimlor, bröd, frukt

Söndag 7 december

Lunch 1: Örtmarinerad fläskytterfilé, potatisgratäng, bukettgrönsaker
Lunch 2: Kålrotslasagne, bukettgrönsaker
Dessert: Chokladmousse
Middag 1: Janssons frestelse (innehåller potatis), ägghalva
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 50

Måndag 8 december

Lunch 1: Stekt fiskfilé, stuvad spenat, potatis, citronklyfta
Lunch 2: Fransk kycklinggryta med svamp, ris, romanabönor
Lunch 3: Grönsaksmoussaka, broccoli
Dessert: Varm moccakräm
Middag 1: Mild currysoppa med morot, bröd med äggkeso
Middag 2: Pizza med svamp, lök och tomat, pizzasallad

Tisdag 9 december

Lunch 1: Portergryta (nötkött), potatis, morötter
Lunch 2: Fetaostfyllda lammfärsbiffar, mangochutney sås, ris, morötter
Lunch 3: Blomkålsris kryddat med gurkmeja, stekta palsternackor
Dessert: Glass, varm chokladsås
Middag 1: Grön ärtpuré, pepparrotsgrädde, bröd, röd bönpastej   
Middag 2: Bondomelett (innehåller potatis), smörsås, bl. grönsaker

Onsdag 10 december

Lunch 1: Biff a la Lindström, sås, potatis, blandade grönsaker
Lunch 2: Krämig laxsås, kokt pasta, blandade grönsaker
Lunch 3: Ugnsbakad fetaost med tomat, havreris, blandade grönsaker
Dessert: Hallonkräm
Middag 1: Kycklinglevergryta med champinjon, potatis, morötter
Middag 2: Getostlasagne med grönkål och paprika, morötter

Torsdag 11 december

Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk, senap
Lunch 2: Biff Stroganoff (nötkött), ris, pressgurka, romanabönor
Lunch 3: Morotsbiff, löksås, potatis, romanabönor
Dessert: Tunna pannkakor, sylt
Middag 1: Stekt falukorv, persiljestuvade morötter, potatis
Middag 2: Ostsufflé, smörsky, potatis, ärter

Fredag 12 december

Lunch 1: Havets Wallenbergare, hummersås, potatispuré, broccoli
Lunch 2: Indisk kycklinggryta, ris, broccoli
Lunch 3: Biff på svarta bönor, cheddarostsås, potatispuré, broccoli
Dessert: Vallmokaka med citronglasyr
Middag 1: Lök- och ansjovispaj, kall sås, blandade grönsaker
Middag 2: Smakrik risgratäng med paprika, majs och tomat

Lördag 13 december

Lunch 1: Fiskgratäng med tomat och oregano, potatis, bukettgrönsaker
Lunch 2: Majs- och potatisbullar, kall örtsås, bukettgrönsaker
Dessert: Körsbärssoppa, kaka
Middag 1: Ungersk gulaschgryta (nötkött), crème fraiche, potatis, morötter
Middag 2: Potatis- och fänkålssoppa, bröd, frukt

Söndag 14 december

Lunch 1: Äppelskinka med smak av ingefära, sås, potatis, romanabönor
Lunch 2: Bakad potatis, ostcrème med rödlök, romanabönor
Dessert: Ris a la Malta, saftsås
Middag 1: Kaviarfrestelse (innehåller potatis), ägghalva, ärter
Middag 2: Bulgarisk linssoppa, bröd, frukt


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 51

Måndag 15 december

Lunch 1: Dragondoftande skinkgryta, potatis, blandade grönsaker
Lunch 2: Provencalsk fiskgryta, saffransaioli, bröd
Lunch 3: Squashgratäng med tomat och örter, ris, bl. grönsaker
Dessert: Rabarbersoppa, vispad grädde
Middag 1: Falukorvsgryta med rotsaker och senap, potatis
Middag 2: Rotsakspytt i panna, stekt ägg, inlagda rödbetor

Tisdag 16 december

Lunch 1: Köttfärslimpa, champinjonsås, potatis, brysselkål
Lunch 2: Kycklingwok med grönsaker och kokosmjölk, jasminris
Lunch 3: Indisk Palak paneer (tomat, ost och spenatgryta), jasminris, brysselkål
Dessert: Gammeldags gräddkaka med röda vinbär
Middag 1: Krämig blomkålssoppa, bröd, Frukt
Middag 2: Gubbröra (potatis, sill, ägg, crème fraiche, dill) på kavring

Onsdag 17 december

Lunch 1: Stekt saltsill, löksås, potatis, morötter
Lunch 2: Pastagratäng lasagne, morötter
Lunch 3: Sötpotatisgryta med sojabönor och lime, ris
Dessert: Jordgubbssoppa
Middag 1: Ölkokt fläskragu med paprika och saltgurka, potatis, romanabönor
Middag 2: Currygratäng på havreris, paprika, bönor och banan, yoghurtsås

Torsdag 18 december

Lunch 1: Köttbullar i skysås, potatismos, broccoli, lingonsylt
Lunch 2: Gravad lax, hovmästarsås, potatis
Lunch 3: Grönkålspaj, gräddfil
Dessert: Glassbåt
Middag 1: Julkorv med rödkål, potatis
Middag 2: Morots- och sötpotatislåda med örtkeso

Fredag 19 december

Lunch 1: Kåldolmar, gräddsås, potatis, morötter, lingonsylt
Lunch 2: Kryddig lammgryta med torkad frukt, potatis, morötter
Lunch 3: Rödbetsrisotto, pepparrotskräm, morötter
Dessert: Björnbärskräm
Middag 1: Chili con carne, ris, romanabönor
Middag 2: Blomkåls- och äppelcurry med matkorn, romanabönor

Lördag 20 december

Lunch 1: Fiskgratäng Balaton (ostkräm, mandel, paprika), potatis, broccoli
Lunch 2: Sötpotatisgratäng med vita bönor och dijonsenap, broccoli
Dessert: Mangofromage
Middag 1: Potatisbullar med baconfräs, lingonsylt, blandade grönsaker
Middag 2: Krämig rotfruktssoppa med kokosmjölk och lime, bröd, mjuk kaka

Söndag 21 december

Lunch 1: Viltskavsgryta med smak av messmör, potatis, brysselkål
Lunch 2: Grönsakspaella (risrätt), kall sås, brysselkål
Dessert: Tårta
Middag 1: Krämig fisk- och purjogryta, potatis, morötter
Middag 2: Risgrynsgröt, bröd, frukt


Med reservation för ev. ändringar.

Vecka 52

Måndag 22 december

Lunch 1: Dragondoftande kycklinggratäng på bädd av rotsaker, ris
Lunch 2: Fiskbiffar, kall grön örtsås, potatis, citronklyfta, ärter
Lunch 3: Rödbets- och potatisgratäng med ädelost och quinoa, ärter
Dessert: Drottningkräm
Middag 1: Köttfärsgryta med russin och curry, yoghurtsås, ris
Middag 2: Panerad rotselleri, tomatpotatis, morötter

Tisdag 23 december

Lunch 1: Rimmad oxbringa, rotmos, romanabönor, senap
Lunch 2: Nasi Goreng (risrätt med kött och räkor), kall sås, romana
Lunch 3: Vegetarisk korv, rotmos, romanabönor
Dessert: Äppel- och kanelyoghurt
Middag 1: Ost- och broccolisoppa, bröd, frukt
Middag 2: Hasselnötfyllda hjärtsalladsblad, Rhode Island, ris, ärter

Onsdag 24 december

Lunch: Julbord med varma och kalla rätter (se separat meny)
Dessert: Mandelmusslor, sylt, grädde
Middag 1: Janssons frestelse, ägghalva
Middag 2: Risgrynsgröt, vörtbröd, ost

Torsdag 25 december

Lunch 1: Kalkonstek med fikonsås, helstekt potatis, romanabönor
Lunch 2: Nötskavsgryta med purjolök och rotfrukter, potatismos, romanabönor
Lunch 3: Lins- och halloumibiffar med vitlökskräm, helstekt potatis, romanabönor
Dessert: Ris a la malta, saftsås
Middag 1: Grönkålssoppa med rotselleri och ädelostsmak, bröd, Mjuk pepparkaka
Middag 2: Ost- och örtgratinerad portabello med blomkålskräm, broccoli

Fredag 26 december

Lunch 1: Lutfisk, vit sås, kryddpeppar, potatis, ärter
Lunch 2: Julskinka, rödkål, potatis
Lunch 3: Saffranspaj med morot, cheddar och purjolök, rödkålssallad med apelsin
Dessert: Chokladkaka med apelsinglasyr
Middag 1: Julkryddade revbensspjäll, sås, potatis, mörötter
Middag 2: Chiligrillad aubergine med tomat och mozzarella, ris, morötter

Lördag 27 december

Lunch 1: Korv stroganoff, ris, romanabönor
Lunch 2: Purjolöksgratäng, potatis, romanabönor
Dessert: Körsbärskräm
Middag 1: Ansjovispanerad fiskgratäng, potatis, broccoli
Middag 2: Spenatpannkaka med ost, vitkåls- och lingonsallad

Söndag 28 december

Lunch 1: Kalvstek, sås, potatis, blomkål
Lunch 2: Fyllda pastakuddar i tomatsås, blomkål
Dessert: Fruktcocktail med kesogrädde
Middag 1: Köttbullar i gräddsås, potatismos, morötter
Middag 2: Broccolipaj med ädelost, gräddfilsås, morötter


Med reservation för ev. ändringar.